 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    Składniki
Bakłażana w cieście
- olej do smażenia
- 2 jajka kurze
- 250 g jogurtu naturalnego
- 250 g mąki pszennej
- 1 bakłażan (opcjonalnie), średniej wielkości bakłażan
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Zakładamy motylek w naczyniu miksującym. - Jaja rozbijamy do naczynia miksującego. Ustawiamy czas na 2 min / obr 4. - Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy 10 s / obr 4. - Następnie dosypujemy mąkę pszenną po miarce TM. Kopystką zgarniamy wszystko z brzegów naczynia miksującego. Włączamy jeszcze na 2 min / obr. 3 
Przygotowanie ciasta
Porady
Według uznania można dodać różne przyprawy do ciasta: piperz, sól, bazylię, oregano, ....
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        




 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
dodalam trosze wegety i wyszlo super, fajna przekaska
Słuchajcie, nawet dobre. Trzeba uważać, żeby te porcje nie były za grube. Ja tak kroiłam na oko i aby szybciej. Te cienkie były duuużżżoo smaczniejsze niż te grube. Będę robić !!
Smaczne 
 
Zaraz idę próbować!
Bardzo się cieszę, że mój przepis smakuje innym. Nie ma jak radosny uśmiech i pełny brzuch
 i pełny brzuch  
pychaaaaaaaaaaaaaaaa dodałam przypraw rewelacja