 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
- 80 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 500 g mięsa mielonego, wieprzowe z łopatki
- 1-1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki kaszy manny
- 1 łyżki skrobi ziemniaczanej, opcjonalnie skrobia ryżowa
- 50 g wody, zimna
- bułka tarta, do panierowania
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać 80 g cebuli, przekrojonej na pół 3 s/obr. 5.
 Cebulę zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.
 1-1/2 łyżeczki soli.
 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
 2 łyżki kaszy manny
 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub ryżowej
 2 jajka
 50 g wody
- Zamknąć naczynie miksujące. Wymieszać 15 s/obr. 3. Przełożyć do innego naczynia.
- Masę mięsną podzielić na !0 części, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Wyśmienite. Nawet z mielonego wołowego wychodzą miękkie. Pyszne.
na ile czesci podzielic? 10?