 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                    - TM 31
Składniki
- 500 gram letniej wody
- 50 gram octu balsamicznego
- 1/2 MT oleju
- 220 gram mąki żytniej
- 600 gram mąki pszennej
- 50 gram drożdży
- 2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia  włożyć wszystkie składniki wg/kolejności. włożyć wszystkie składniki wg/kolejności.- Wymieszać składniki,czas 10 sek obr 10 - Następnie ustawić czas,6 min obr  (interwał) (interwał)- Uwaga !!! już włączyć piekarnik tem 200 stopni - Ciasto przełożyć do natłuszczonej podłużnej foremki ,wygładzić wilgotną dłonią,odstawić do wyrośnięcia,kontrolować aby nie przerosło poza wysokość blaszki. - Wyrośnięte ciasto raz jeszcze wilgotną dłonią dognieść i wygładzić.Nożem wykonać nacięcie wzdłuż ciasta. - Włożyc do rozgrzanego piekarnika,piec w temperaturze 200 stopni/góra dół czas ok 50-55 min - Po upieczeniu wyjąć chleb z formy,ułożyć na brzegach tejże foremki do odparowania.Gorący chleb zwilżyć wodą pędzelkiem. CHLEB GOTOWY..  Chrupiąca skórka gwarantowana.. Chrupiąca skórka gwarantowana.. - Moja propozycja!!! Wystudzony chleb włożyć do woreczka foliowego,na dzień następny cieniutko można go kroić,nie kruszy się. Życzę powodzenia, w domowej piekarni..  
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         włożyć wszystkie składniki wg/kolejności.
 włożyć wszystkie składniki wg/kolejności. (interwał)
 (interwał) Chrupiąca skórka gwarantowana..
Chrupiąca skórka gwarantowana..

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Wspaniały. Rozne które próbowałam były dobre tylko pierwszego dnia i się kruszyły, ten mi bardzo smakuje.
Wspaniały chleb. Ocet w przepisie sprawił, że byłem geometry dash trochę nieufny, ale zaryzykowałem i wyszło dobrze. Jak dotąd moja najlepsza praca
Chlebek pyszny. Jedna mała modyfikacja - foremkę z ciastem włożyłam do zimnego piekarnika, w czasie nagrzewania pięknie wyrósł. Waga po upieczeniu to 1200 g. Dzielę na trzy części i dwie zamrażam. Co dwa-trzy dni rozmrażam i mam zawsze świeży chlebek. Wreszcie trafiłam na super przepis. Dziękuję i z czystym sumieniem polecam 
            
Chlebek rewelacyjny. Trochę sceptycznie podchodzilam do octu w przepisie, ale zaryzykowalam i okazało się, że to był dobry krok. Najlepszy jaki do tej pory robiłam 😍😍
Przepyszny chleb. Cała moja rodzina się nim zajada. Najlepszy jaki upiekłam (wcześniej bez thermomixa). Bardzo polecam💞
Ot i mamy to.
Smaczny i wyrosniety.
Namieszalam z makami,ale wyszlo. 220g maki żytniej 2000,
300g mąki pszennej 650 I 300g mąki pszennej 750.
Polecam przepis.
Chleb upieczony,jutro okaże się jak jest wyłączony.
Witam czy można dać inny ocet np. Jabłkowy, winny ? Czy tylko balsamiczny?
Jaremka40: To jest miarka z pokrywki ! Jej pojemność to 100ml. Czyli 1/2 TM to nic innego jak 50 ml. Pozdrawiam
Piekłam ten chlebek dzisiaj , rewelacja, smaczny, pycha, zamieszka u mnie w domu. Ja z braku mąki żytniej zrobiłam z gryczańą REWELACJA mi wyszedł!!! Długo zachowuje świeżość. Zawsze wychodzi !