thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 04/06/12
zmieniono dnia: 04/06/12

Składniki

  • 10 g świeżych drożdży
  • 250 g mąki przennej
  • 20 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 jajka
  • 150 g Miękkiego masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlożyć wszystkie składniki i zmiksować czas 1 min, obr. 3. Ciasto jes dość luźne. Odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia, łyżką nakładać porcję ciasta formując bułki, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać brązowym cukrem, sezamem lub makiem.

    Piec w temperaturze 220 stopni przez 10 minut i przez 7 minut w temperaturze 180 stopni.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki mocno maślane :-)

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 19, 2018 at 20:41

    Bułeczki przypominają scones, jednak są bardziej tłuste. Ta tłustość nie odpowiada również mojej połówce, dlatego powtórki nie będzie. Córce smakowało.

  • czerwca 17, 2017 at 10:55

    Witam! Buleczki pyszne, tylko nie wiem dlaczego mi sie rozplywaja w piekarniku i wychodza plaskietmrc_emoticons.(

  • czerwca 25, 2016 at 15:13
    5.0

    Bułeczki super, bardzo smakowało moim trzem chłopcom. Będę  je często piec.

  • sierpnia 26, 2015 at 15:02
    5.0

    Dziś upiekłam bułeczki, są jeszcze ciepłe, ale jedną już zjadłam, bo nie mogłam się oprzeć tmrc_emoticons.) Są przepyszne, moje wyszły wręcz identycznie jak Twoje na zdjęciu. Posypałam brązowym cukrem. Będę je często piekła, bo i pracy przy nich bardzo niewiele. Gratuluję pomysłu! Sprawdzę inne Twoje przepisy,  także zajrzę na bloga. 

  • września 16, 2014 at 20:41

    Hej dziewczyny może moje pytanie zabrzmi głupio ale zazwyczaj jak piekę chłkę czy bułeczki maślane to góra jest super ale dół mi sie przypala i jest twardy i nie wiem czy to wina piekarnika czy jak, bo mam z termoobiegiem i nie bardzo wiem w czym tkwi problem nie mam problemu z mięsem ito ale pieczywo to nie bardzo pokożecie? I jak w tym wypadku mam piec bułki podajesz temp ale dla piekarnika z termoobiegiem czy bez? Będę wdzięczna za odpowiedzi pzdr 

  • października 19, 2013 at 22:46

    Witaj Małgosiu tmrc_emoticons.D do ciasta na bułeczki dodajemy 3 jajka tmrc_emoticons.) a do posmarowania używamy dodatkowo roztrzepane  jajko tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

  • października 16, 2013 at 13:38

    Witam serdecznie,

    Mam krótkie pytanie techniczne. Czy to jedno jajko w przepisie to jest do ciasta czy do posmarowanie bułeczek?

    Dziękuję tmrc_emoticons.)

     

  • sierpnia 25, 2013 at 20:21

    Witaj Kasiu. Bardzo dziekuje za komentarz. Ciesze sie ze buleczki smakuja tmrc_emoticons.D my tez je bardzo lubimy, pyszne sa zwlaszcza z miodem tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

  • sierpnia 22, 2013 at 08:42

    Bułeczki są bardzo pyszniutkie,moje dziewczyny je uwielbiaja.Na stałe zagoszczą na moim stole!!! Cooking 7

  • grudnia 19, 2012 at 20:16

    Witaj Smoczku tmrc_emoticons.D cieszę się, że bułeczki smakowały tmrc_emoticons.D pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.D

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: