3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z pietruszka i Jabłkiem * lekko pikantna


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Zupa z pietruszka i Jabłkiem * lekko pikantna

  • 100 g cebuli bialej
  • 35 gr g masla lub oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 Sredniej wielkosci ziemniak
  • 1 Duża pietruszka ( korzeń )
  • 1 jabłko, do jedzenia
  • 1 łyżeczki curry, mielone
  • 1 łyżki mąki pszennej
  • 1 i 1/3 litra Bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • 2-3 lyżek smietany 30% badz jogurtu naturalnego

  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Obieramy cebule i czosnek; rozdrabniamy w naczyniu 6s Obr.5
    2. Blanszujemy cebule i czonek 5 min 100 C Obr. 1
    3. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę korzeń pietruszki, jabłko, ziemniak ; rozdrabniamy w naczyniu 10 sec Obr. 5-6
    4. Dodajemy mąkę i przyprawe curry , następnie bulion warzywny ; gotujemy 35 min-100C- Obr.2
    5. Po ugotowaniu blenderujemy do jednolitej konsystencji 1 minobr 10
    6. Dodajemy smietane badz jogurt 5sec obr. 4

    **
    Zupa może byc podana z prazonymi migdalami na wierzchu badż swietnie sprwdzaja sie czosnkowe grzanki.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy