Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Zupa z pietruszka i Jabłkiem * lekko pikantna
- 100 g cebuli bialej
- 35 gr g masla lub oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 Sredniej wielkosci ziemniak
- 1 Duża pietruszka ( korzeń )
- 1 jabłko, do jedzenia
- 1 łyżeczki curry, mielone
- 1 łyżki mąki pszennej
- 1 i 1/3 litra Bulionu warzywnego
- sól, pieprz
- 2-3 lyżek smietany 30% badz jogurtu naturalnego
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Obieramy cebule i czosnek; rozdrabniamy w naczyniu 6s Obr.5
2. Blanszujemy cebule i czonek 5 min 100 C Obr. 1
3. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę korzeń pietruszki, jabłko, ziemniak ; rozdrabniamy w naczyniu 10 sec Obr. 5-6
4. Dodajemy mąkę i przyprawe curry , następnie bulion warzywny ; gotujemy 35 min-100C- Obr.2
5. Po ugotowaniu blenderujemy do jednolitej konsystencji 1 minobr 10
6. Dodajemy smietane badz jogurt 5sec obr. 4
**
Zupa może byc podana z prazonymi migdalami na wierzchu badż swietnie sprwdzaja sie czosnkowe grzanki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzHmmm.... smacznie i szybko. Z grzanką czosnkową...
Hmmm.... smacznie i szybko. Z grzanką czosnkową rewelacja