Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 mała cebulka
  • 200 g kurek
  • 1 serek topiony, lub 2 łyzki mąki
  • 200 gsurowych ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 700 ml gorącej wody
  • 2 kostki rosołowe
  • sól pieprz do smaku
  • 1 miarka śmietany 18%
  • zielona posiekana pietruszka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Cebulkę i kurki rozdrobnić przez ok.6 sek/obr.4

    2.Podsmażyć przez 4 min /80 tem / obr 1-2

    3.Dołożyć resztę składników oprócz śmietanki i gotować ok 12 min / 100 tem / obr 1-2 wsteczne

    4.Dwie minuty przed upływem czasu dolać śmietankę

    5.Na koniec można dodać pietruszkę

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ZUPA Z KUREK

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 2, 2014 at 22:04
    4.0

    Zupa dobra troche brakuje mi w niej warzyw więc je dodałam i również dobrze smakuje polecam tmrc_emoticons.)

  • maja 1, 2013 at 21:25

    Przepis wypróbowałam i jest super! Bardzo za niego dziękuję! 

     Można tylko dodać, żeby podsmażyć cebulkę i kurki na maśle. Zrobiłam jeszcze wersję z  całymi kurkami i wyszło super! Polecam  tmrc_emoticons.D   Przepis dodałam do ulubionych tmrc_emoticons.)

  • grudnia 6, 2010 at 16:22

    zupka jest pyszna w Twoim wykonaniu tmrc_emoticons.) teraz muszę zrobić ją sama

  • grudnia 3, 2010 at 12:46

    Oczywiscie ze kurki,dzięki za uwagę,zaraz to zmieniłam.Jezeli chodzi o ziemniaki to surowe.

    Natomiast kurki-ja gotowałam jak były świeże-tez bardzo lubię kurki -nastepny przepis jaki zamieszczę to bedzie sos z kurek .Ale mozesz spróbować z mrożonych -jak są-i koniecznie daj znać jak wyszło.

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

  • grudnia 3, 2010 at 12:35

    Jeszcze jedno - ziemniaki gotowane, czy surowe? i skąd te pieczarki? kurki chyba... tmrc_emoticons.;)

  • grudnia 3, 2010 at 12:33

    Uwielbiam te grzyby, więc pewnie szybko się skuszę na tą zupę, jeśli tylko kurki mogą być mrożone - mogą?