Tu jesteś:
4
Składniki
- 200 gkurek 150 g ziemniaków(pokrojone w kostkę) 1 cebula 1 serek topiony 0,5 MT śmietanki 18% 700 ml wody 30 g masła 2 kostki rosołowe pieprz i sól do smaku pietruszka (wg uznania)
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Cebulkę i umyte kurki rozdrabnamy 6sek/obr.4-5
2.Dodajemy masło i podsmażamy 4 min/obr.1-2/ temp.80
3.Dodajemy pozostałe składniki oprócz śmietanki i gotujemy czas 15 min /obr.1-2 wsteczne/temp.100
4.minute przed upływem czasu dodajemy śmietankę
5.Można dodać posiekaną pietruszkę
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszna! Najlepsza kurkowa jaką jadłam.
Przepyszna! Najlepsza kurkowa jaką jadłam.
Robilam pierwszy raz (bez serka). Rzeczywiście...
Robilam pierwszy raz (bez serka). Rzeczywiście jest smaczna
smakowita , zrobiłam bez serka i mniej soli.
smakowita , zrobiłam bez serka i mniej soli.
Zupka przepyszna. Zrobiłam z mrożonych kurek,...
Zupka przepyszna. Zrobiłam z mrożonych kurek, ale to w niczym nie przeszkadza. Ponieważ miałam ich więcej niż mówi przepis, dałam więcej wody i ziemniaków. Jest naprawdę bardzo smaczna. Dodaję do ulubionych.
Szybko i smacznie,tak jak
Szybko i smacznie,tak jak lubię nabardziej
Super,cieszę sie ze smakuje:)
Super,cieszę sie ze smakuje
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
zupka przepyszna - właśnie
zupka przepyszna - właśnie dzisiaj ją ugotowałam na świeżo uzbieranych przez mojego męża kurkach. .