Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
zupa z dyni hokkaido
- 2 ząbki czosnku, oczyścić z łupin
- 800 g dyni Hokkaido, obrać ze skóry i wydrążyć miąższ
- 2 łyżki masła, niesolonego
- 600 g ciepłej wody
- 1/2 łyżki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- śmietana
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Czosnek i masło włożyć do naczynia, zmiksować 5sek/obroty poz. 5 następnie dusić 2 min. 30 sek./ Varoma/obroty poz.2
2. Dodać pokrojoną dynię, koncentrat bulionu warzywnego oraz wodę - gotować 12 minut/100°C/obr. 2
3. Ugotowaną zupę zmiksować przez 5sek/obr.8
4. Dodać chrzan i doprawić do smaku
5. Podawać w ogrzanych miseczkach z kleksem śmietany.
Smacznego!
Zypa z dyni hokkaido
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz