3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa z dyni hokkaido


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

zupa z dyni hokkaido

  • 2 ząbki czosnku, oczyścić z łupin
  • 800 g dyni Hokkaido, obrać ze skóry i wydrążyć miąższ
  • 2 łyżki masła, niesolonego
  • 600 g ciepłej wody
  • 1/2 łyżki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • śmietana
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Zypa z dyni hokkaido
  1. 1. Czosnek i masło włożyć do naczynia, zmiksować 5sek/obroty poz. 5 następnie dusić 2 min. 30 sek./ Varoma/obroty poz.2
    2. Dodać pokrojoną dynię, koncentrat bulionu warzywnego oraz wodę - gotować 12 minut/100°C/obr. 2
    3. Ugotowaną zupę zmiksować przez 5sek/obr.8
    4. Dodać chrzan i doprawić do smaku
    5. Podawać w ogrzanych miseczkach z kleksem śmietany.
    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy