3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa lentilkowa - zupa z soczewicy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa lentilkowa - zupa z soczewicy

  • 1 soczewica czerwona, szklanka

  • 1 porcji papryczka chili cayenne, świeża, sztuka
  • 4 ząbki ząbek czosnku
  • 1 porcji marchewka
  • 1,5 litra Bulionu warzywnego
  • 1 porcji Sòl morska
  • 1 porcji pieprz czarny, mielony
  • 1 porcji natka pietruszki, świeża
  • 2 płaskie łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżki masła, niesolonego
  • 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. [size= 10.5pt; line-height: 115%; font-family: Helvetica; color: #1d2129; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial]Rozgrzewająca zupa lentilkowa - czyli z czerwonej soczewicy.[/size][size= 10.5pt; line-height: 115%; font-family: Helvetica; color: #1d2129]
    1 szklanka czerwonej soczewicy[/size]
    1 mała papryczka chili
    4 ząbki czosnku
    1 marchewka
    1½ L bulionu warzywnego
    sól i pieprz
    natka pietruszki
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    Przygotowanie:
    Soczewicę należy opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę chili drobno posiekać.
    Na rozgrzane dno garnka wlać oliwę i dodać masło. Kiedy tłuszcz się roztopi wrzucić marchewkę i całość smażyć około 2 min.
    Do garnka z marchewką dodać przepłukaną soczewicę, papryczkę chili i wyciśnięty przez praskę czosnek oraz słodką paprykę – smażyć około 2 min.
    Całość zalać bulionem i gotować około 15-20 min na średnim ogniu do momentu kiedy soczewica i marchewka będą miękkie. Całość blendujemy w TM. Doprawić sola i pieprzem. Podawać posypane obficie natka pietruszki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy