Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa-krem z pomidorow i soczewicy
- 120 g cebula pokrojona w cwiartki
- 160 g soczewica, w tej zupie czerwone platki
- 520 g pomidory pokrojone w cwiartke
- 220 g marchewka pokrojona w kawalki
- 2 czubate łyżeczki pasty rosolowej z kurczaka, wg przepisu na thermomix lub inne przyprawy do smaku
- 880 g woda goraca, lub zimna.. wtedy dluzej trzeba gotowac zupe
- sol, pieprz, chili, ziola prowansalskie do smaku
- 30 g oliwy
-
6
45min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Cebule i marchew wkladamy do
"Blokada naczynia miksującego" 5 sek / obroty5 , zgarniamy wszystko ze scianek dodajemy oliwe i dusimy 3 min / 100 st/ obroty2.
2. Dodajemy soczewice i goraca wode + pasta z kurczaka i przyprawy, pomidory. Gotujemy 20 min/ 100st/"Obroty wsteczne" /obroty1
3. Zupe calosc zmiksowac 10-15 sek/ obroty 8-10 w zaleznosci od konsystencji jaka chcemy uzyskac.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
mozna podawac z grzankami z pieczywa pelnoziarnistego, posypac szczypiorkiem, bazylia lub innymi ulubionymi dodatkami
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz