3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z kurek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 200 g kurek, świeżych
  • 1 łyżka stołowa masła w temp. pokojowej
  • szczypta soli do smaku
  • 0,75 litra bulionu drobiowego, (lub od biedy kostka rosołowa + 0,75 litra gorącej wody)
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • szczypta cukru
  • makaron lub pieczywo jako dodatek
  • mała główka cebuli
5

Przygotowanie

  1. Wyczyść dokładnie kurki i podsmaż je na patelni z pokrojoną cebulką, na rozgrzanym maśle ze szczyptą soli i szczyptą cukru.

    Do naczynia miksującego wrzuć podsmażone kurki (zostaw ok. 6-8szt małych kurek podsmażonych do dekoracji). Dalej wrzuć pozostałe składniki. Wlej bulion. (Obroty 7 czas 30 sek - rozdrabniamy). Dalej (Temperatura 90 stopni , obroty 3, czas 8 min. - gotujemy zupkę). Podajemy na ciepło z makaronem lub pieczywem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Smaczna.

    Zgłoszony przez Mac na sierpnia 12, 2016 at 21:36.

    Smaczna.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna zupka. Niestety,

    Zgłoszony przez Aneczk@ na sierpnia 1, 2016 at 23:09.

    Pyszna zupka. Niestety, porcja za mała tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • GENIALNA!

    Zgłoszony przez Monia89r na czerwca 9, 2016 at 20:28.

    GENIALNA!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za miły komentarz

    Zgłoszony przez SAM na lipca 28, 2015 at 22:13.

    Dziękuję za miły komentarz tmrc_emoticons.)

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podałam moim imieninowym

    Zgłoszony przez monaes na lipca 28, 2015 at 22:06.

    Podałam moim imieninowym gościom z grzankami / z chleba tostowego posmarowanego masłem czosnkowym i zapiekanymi na rumiano w piekarniku/ i był to strzał w dziesiatkę. Zupa była wyśmienita, smaczna i "elegancka", a ponadto bardzo łatwa w wykonaniu. Dziękuję za ten przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zupka jest poprostu

    Zgłoszony przez jolcia1249 na października 31, 2014 at 22:13.

    zupka jest poprostu rewelacyjna . ugotowałam i wszyscy się zajadali . podałam z bułeczkami zapiekanymi z masłem czosnkowym . mmmmniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sam dziękuję za przepis w

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 26, 2012 at 22:44.

    Sam dziękuję za przepis tmrc_emoticons.) w lodówce mam kurki,ale mój mąż nie chce jeść grzybów Big Smile  Świetny przepis na zupę krem i przemycenie grzybów tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.D Big Smile Serdecznie pozdrawiam Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam zupy! Tę też

    Zgłoszony przez gabi49 na września 26, 2012 at 21:32.

    Uwielbiam zupy! Tę też ugotuję, pomimo, że nie lubię myć kurek. Oprócz tego polecę innym znajomym użytkownikom TM. tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze