Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 300 g pokrojonej kalarepki
- 250 gobranych pokrojonych na ćwiartki ziemniaków
- 50 gobranej cebuli
- 1 l wywaru z włoszczyzny lub 1 l wody + kostka rosołowa
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki śmietany 18%
- zielenina (np. pęczek koperku- drobno posiekanego)
- sól, pieprz
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Cebulę rozdrabniamy 5s/obr.5
Dodajemy masło i dusimy 1min/90˚/obr.2
Dodajemy ziemniaki, kalarepkę i
miksujemy 15s/obr.10Dodajemy przyprawy, mąkę, śmietanę i
wodę z kostką rosołową, gotujemy 20min/90˚/obr.3Miksujemy 10÷15s/obr.8
Można podać z grzankami
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZupka wyszla troche mdla,
Zupka wyszla troche mdla, choc dalam mniej wody, niz w przepisie. Kawaleczki parowki "ozywily" smak.