3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z kalarepy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 300 g pokrojonej kalarepki
  • 250 gobranych pokrojonych na ćwiartki ziemniaków
  • 50 gobranej cebuli
  • 1 l wywaru z włoszczyzny lub 1 l wody + kostka rosołowa
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • zielenina (np. pęczek koperku- drobno posiekanego)
  • sól, pieprz
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cebulę rozdrabniamy  5s/obr.5



    Dodajemy masło i dusimy  1min/90˚/obr.2



    Dodajemy ziemniaki, kalarepkę i
    miksujemy  15s/obr.10



    Dodajemy przyprawy, mąkę, śmietanę i
    wodę z kostką rosołową, gotujemy 20min/90˚/obr.3



    Miksujemy 10÷15s/obr.8



    Można podać z grzankami

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupka wyszla troche mdla,

    Zgłoszony przez Monika Sz. na czerwca 3, 2012 at 12:06.

    Zupka wyszla troche mdla, choc dalam mniej wody, niz w przepisie. Kawaleczki parowki "ozywily" smak.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze