3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem pietruszkowo-jabłkowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 200 g obranych,pokrojonych w ćwiartki jabłek
  • ( o smaku winnym)
  • 2 średniej wielkości ,pokrojone korzenie pietruszki
  • 1/2 pęczka Natki pietruszki
  • 2 średnie cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 kostki sera topionego, (50 g)
  • 2 kostki rosołowe
  • 4 łyżeczki maczki ryżowej
  • 100 ml śmietany słodkiej - 18 %
  • 100 ml kwaśnej-18 %
  • Vegeta, sól ,pieprz,woda.
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki  -oprócz śmietany  i przypraw umieszczamy w naczyniu .

    Rozdrabniamy  czas- 5 sek. poz.6.

    Dolewamy 1l wody i gotujemy -czas 10 min. ,temp. 100 stopni,poz. 2.

    Minutę przed końcem gotowania wlewamy smietanę , dodajemy przyprawy i całość miksujemy 15 sek. poz.8-9.Można uzupełnić wodą do 2 l.

    Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym ewentualnie z makaronem lub grzankami.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy