3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem gruszkowo-selerowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 80 - 100 g
  • cebuli, przekrojonej na połówki
  • 400 g
  • selera naciowego, pokrojonego na kawałki ok. 3 cm, obranego
  • 380 - 400 g
  • gruszek, wydrążonych, pokrojonych na ćwiartki
  • 50 g
  • oliwy z oliwek
  • 600 g
  • wody
  • 1
  • kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody)
  • ½ łyżeczki
  • soli
  • 2 szczypty
  • pieprzu, mielonego
  • 2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
  • 100 g
  • białego wina
  • 200 g
  • śmietany 18%
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

     

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, seler i gruszki, rozdrobnić 7 s/obr. 5. W razie potrzeby powtórzyc czynność 4 s/obr. 5. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia.

    2. Dodać oliwę z oliwek, dusić

    10 min/Varoma/obr. 2.

    3. Dodać wodę, kostkę bulionową, przyprawy i wino, gotować

    15 min/100°C/obr. 2.

    4. Dodać śmietanę, zmiksować

    2 min/obr. 6, podawać.
     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawi mnie ten przepis,

    Zgłoszony przez doriz na grudnia 15, 2010 at 18:32.

    Ciekawi mnie ten przepis, nieśmiało spoglądam na składniki i dojrzewam do zrobienia.Można oszaleć na jej (tej zupy) punkcie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze