Tu jesteś:
4
Składniki
- 300 g obranych i pokrojonych na kawałki jarzyn (marchewka, pietruszka, seler, por)
- 50 g mrożonej fasolki szparagowej
- 50 g mrożonego brokuła (kilka różyczek)
- łyżeczka posiekanego koperku
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 40 g makaronu, np. drobne muszelki (makaron zważony suchy)
- 1 kostka rosołowa
- pieprz, sól, przyprawa uniwersalna do smaku
- około 1,5 l wody
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Jarzyny włożyć do naczynia, rozdrobnić 5s, ob.4.
Nałożyć motylek, uzupełnić wodą do 1,5 l i gotować 25 minut, ob. 1.
Na 10 minut przed końcem gotowania wrzucić mrożone brokuły i fasolkę, oraz makaron i przyprawy.
Można dodać śmietanę, jeżeli ktoś lubi zupy zabielane.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZnikneła z talerza
Znikneła z talerza błyskawicznie. Mały nakład pracy a efekt zaskakuje.
Zupka smaczna. Dodałam
Zupka smaczna. Dodałam jeszcze przyprawę curry
Zupa dobra. Można polecić
Zupa dobra. Można polecić