Składniki
- 250 g włoszczyzny, obranej w kawałkach 2 łyżeczki soli
- 50 gsuszonych grzybów 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej z TM
- 80 gmasła 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 TM śmietanki 18%
-
6
16min
Czas całkowity 16minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Grzyby namoczyć w 1l wody przez godzinę.Następnie ugotować w koszyczku wykorzystując wodę w której się moczyły 10min.temp.100st.obr.2.Przełożyć do innego naczynia. W naczyniu miksującym rozdrobnić włoszczyznę 7 sek. obr.4 Dołożyć masła i dusić 6 min. temp. Varoma obr.2 wsteczne.Następnie dołożyć 3/4 ugotowanych grzybów i zmiksować 15sek. obr.10 Wlać wodę w której gotowały sie grzyby,s=dopełnić wodą do 2l. Dołożyć pozostałe ugotowane grzybyi przyprawy. Gotować 15min.temp.100st. obr. 2 wsteczne. Pod koniec gotowania dodać śmietanki. Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz