Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
zupa
zupa
- 200 g mleko
- 1 płaskie łyżki bulion drobiowy, ewentualnie 1 kostka rosołowa
- 1000 g woda goraca
- 80 g ryż
- 1 cytryna, sok
- 1/2 pęczka koperku
- sól, pieprz
- 170 g warzywa(cebula, marchew, seler), pokorojone w ćwiartki
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1.Wrzucamy do naczynia warzywa miksujemy 2sek/obr.2
2.Wsypujemy ryż, wlewamy wode i dodajemy bulion 10min/"Obroty wsteczne" / obr.2
3.Dodajemy mleko, koperek, sok z cytryny(opcjonalnie wg uznania), sól, pieprz 3sek/"Obroty wsteczne" / obr.2
4. Wlewamy do miseczek i posypujemy koperkiem
SMACZNEGO
Zupa cytrynowa "Bećki"
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJakaś lichota wychodzi...nie
Jakaś lichota wychodzi...nie powinno być 10 minut i 100 Stopni?...w tej postaci to jest padaka