3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa chrzanowa


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

Zupa chrzanowa

Zupa

  • 1 korzeń świeżego chrzanu
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera
  • 2 łyżki koncentratu bulionu drobiowego , wykonanego w TM
  • 1 porcji śmietana, min. 30% tłuszczu
  • kiełbasa
  • 2 ząbki ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku suszonego
  • 3 ziemniaki pokrojone wkostkę

  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Zupa
  1. Do naczyniaBlokada naczynia miksującego włóż kilka kawałków korzenia chrzanu, ustaw obroty na 3 i zwiększaj do 9 przez około 1min. Dodaj ocet winny lub sok z cytryny około 100g. Odłóż do osobnego naczynia. Tak zrobiłaś właśnie chrzan własny gotowy do spożycia jakododatek do mięsa i wędlin lunzup i sosów. Chrzan możesz też przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku. Przed użyciem dodaj śmietanę kremówkę wg smaku.
  2. Do naczynia włóż kilka drobnych kawałków marchewki, pietruszki, selera, 2 ząbki czosnku i 1 białą cebulę miksuj przez 10 sek obroty 5. dodaj 2 łyżki koncentratu drobiowego oraz 1,5 l wody. Dodaj pokrojone w kostkę obrane ziemniaki. Ustaw czas na 15 min. temperaturę 120°C obr na 2. Teraz dodaj chrzan, 2 łyżki majeranku i 1 miarkę słodkiej śmietany dowolną kiełbasę pokrojoną na plasterki i gotuj jeszcze przez 5 min.
    Kiełbasę można podsmażyć przed włożeniem. Można też użyć cienkich białych kiełbasek lub podawać z jakami na twardo pokrojonymi w ćwiartki. Dodaj kilka listków pietruszki lub rzeżuchy przed oodaniem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

[color=#113c2b; font-family: Arial, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 16px]Kiełbasę można podsmażyć przed włożeniem. Można też użyć cienkich białych kiełbasek lub podawać z jakami na twardo pokrojonymi w ćwiartki. Dodaj kilka listków pietruszki lub rzeżuchy przed oodaniem.[/color]
Na Święta Wielkanocne można ugotować dzień wcześniej i jest mniej roboty.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz