3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa cebulowa


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 4 duże cebule
  • 45 ml masła
  • 2-3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 60 ml mąki pszennej
  • 1,5 litra bulionu, 250 żółtego
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek
  • 6
    10min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Roztpić masło w termomixie -tem-60 stopni, dodać  wcześniej pokrojoną cebule i czosnek, opruszyc maka( obroty 1, 60 stopni, 7 minut), dodać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy, posolić, popieprrzyć, gotować kolejne 15 min-temp. 80 stopni. Wyjąć liść laurowy i ziele angielskie,  Następnie -poz. 5-6-2 minuty. Zupę rozlać do misek, posypać żółtym serem  i tymiankiem. Podawać z chlebkiem podpieczonym w piekarniku i posypanym serem żółtym.

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Okropnie to jest podane, nic

    Zgłoszony przez bhenryk na listopada 16, 2015 at 16:06.

    Okropnie to jest podane, nic z tego nie rozumię ,a zwłaszcza ten fragment  "Następnie -poz. 5-6-2 minuty" jaka pozycja ,gdzie to jest opisane. To jest tak jakbyś pisała dla siebie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozumiem,ze 45ml masła to 45g

    Zgłoszony przez kasiaolszowy@interia.pl na marca 1, 2011 at 10:58.

    Rozumiem,ze 45ml masła to 45g masła tak miało być?A 60ml mąki to 60g mąki???

    katrinaikarina

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze