Tu jesteś:
4
Składniki
- 4 duże cebule
- 45 ml masła
- 2-3 przeciśnięte ząbki czosnku
- 60 ml mąki pszennej
- 1,5 litra bulionu, 250 żółtego
- przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek
-
6
10min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Roztpić masło w termomixie -tem-60 stopni, dodać wcześniej pokrojoną cebule i czosnek, opruszyc maka( obroty 1, 60 stopni, 7 minut), dodać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy, posolić, popieprrzyć, gotować kolejne 15 min-temp. 80 stopni. Wyjąć liść laurowy i ziele angielskie, Następnie -poz. 5-6-2 minuty. Zupę rozlać do misek, posypać żółtym serem i tymiankiem. Podawać z chlebkiem podpieczonym w piekarniku i posypanym serem żółtym.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOkropnie to jest podane, nic
Okropnie to jest podane, nic z tego nie rozumię ,a zwłaszcza ten fragment "Następnie -poz. 5-6-2 minuty" jaka pozycja ,gdzie to jest opisane. To jest tak jakbyś pisała dla siebie.
Rozumiem,ze 45ml masła to 45g
Rozumiem,ze 45ml masła to 45g masła tak miało być?A 60ml mąki to 60g mąki???
katrinaikarina