Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Warzywna zupa z boczkiem i zielonym groszkiem
Składniki
- 90 g pietruszka korzeń
- 90 g marchewka
- 100 g Boczek
- 300 g Ziemniaki pokrojone w kostkę
- 200 g Zielony groszek świeży lub mrożony
- 1 łyżek Koncentrat bulionu warzywnego
- 1000 g woda
- 100 g Smietanka 36%
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Boczek pokroić w cienkie paski i podsmażyć na patelni.
2. Do naczynia wrzucić pietruszkę i marchewkę i rozdrobnić 5sek. 5obr.
3. Dodać podsmażony wcześniej boczek, wodę, ziemniaki i koncentrat bulionu warzywnego i gotować 20min 110st."Obroty wsteczne" 1.
4. Dodać zielony groszek i gotować 2min30sek. 110st."Obroty wsteczne" 1.
5. Dodać śmietanę 36% oraz sól i wymieszać 10sek."Obroty wsteczne" 2.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz