Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Barszcz czerwony
- 600 gr buraczków
- 1400 gr wody
- 1/2 płaskiej łyżeczki szczypta pieprzu/ czubek łyżki
- 4 płaskich łyżek 3 łyżki octu l
- 2 łyżeczki soli
- 2 płaskich łyżeczek vegety
- 3 łyzki cukru
- 5 kulek ziela angielskiego
- 2 łyżki majeranku
- 2 listki laurowe
- 3 ząbki czosnku
-
6
45min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
1/ Wszystkie skladniki OPRÓCZ WODY wkładamy do naczynia miksującego
"Blokada naczynia miksującego"
2/ Rozdrobnić składniki ,czas 5 sek obroty 5
3/ Uzupełnić wodą (najlepiej gorącą)
4/ Ustawić czas, 15 min, temperatura 100 stopni obroty 2
5/ Po ugotowaniu,odcedzić przez koszyczek Tm
6/ W/g uznania, doprawić do smaku.
BARSZCZ GOTOWY...
Bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonały dla początkujących użytkowników Thermomixa...
Odcedone buraczki można zużyć jako dodatek do mięsa i ziemniaków.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper przepis polecam
Super przepis polecam
Rewelacyjny barszczyk ,polecam
Rewelacyjny barszczyk ,polecam
super polecam
super polecam
Bardzo doby przepis
Bardzo doby przepis
Barszcz ok Czas przygotowania
Barszcz ok
Czas przygotowania to 21 min. Octu 3 łyżki i nie mieliłem ziela i liścia. Bardzo dobry przepis
Bardzo dobry barszczyk
Bardzo dobry barszczyk
Bardzo pyszny, już 3 raz
Bardzo pyszny, już 3 raz robię w tym tygodniu, bo tak zasmakował dzieciom.
Ja robię zasmażkę i buraczki
Ja robię zasmażkę i buraczki wykorzystuję na ciepło,a przyprawy dodają smaku i są rozdrobnione. Na święta również dodałam chrzan i miałam pyszną ćwikłę.Polecam
krasa napisał: Zrobiłam ten
Barszczyk jest SUPER:-)
Barszczyk jest SUPER
Uważam, że przepis jest dobry
Uważam, że przepis jest dobry i polecam!
Zrobiłam ten barszcz na
Zrobiłam ten barszcz na święta szybki i bardzo dobry wszystkim smakował, do buraczków dodałam chrzanu i miałam świetny dodatek do mięsa. Problem stanowił ocet co z tymi łyźkami 4 czy 3 bo w przepisie jest jakiś chochlik warto by poprawić! Dodałam 3 łyźki octu balsamicznego tak na zdrowy rozum i wyszło super. Polecam wszystkim kto nie robił spróbujcie bo warto