3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Barszcz czerwony !!!


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Barszcz czerwony

  • 600 gr buraczków
  • 1400 gr wody
  • 1/2 płaskiej łyżeczki szczypta pieprzu/ czubek łyżki
  • 4 płaskich łyżek 3 łyżki octu l
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 płaskich łyżeczek vegety
  • 3 łyzki cukru
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 listki laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1/ Wszystkie skladniki OPRÓCZ WODY wkładamy do naczynia miksującegoClosed lid

    2/ Rozdrobnić składniki ,czas 5 sek obroty 5

    3/ Uzupełnić wodą (najlepiej gorącą)

    4/ Ustawić czas, 15 min, temperatura 100 stopni  obroty 2

    5/ Po ugotowaniu,odcedzić przez koszyczek Tm

    6/ W/g uznania, doprawić do smaku.

    BARSZCZ GOTOWY...tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile Bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonały dla początkujących użytkowników Thermomixa...tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile

     

  2. Odcedone buraczki można zużyć jako dodatek do mięsa i ziemniaków.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacyjny barszczyk ,polecam

    Zgłoszony przez patafiaki na marca 17, 2017 at 13:23.

    Rewelacyjny barszczyk ,polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super polecam

    Zgłoszony przez liki1117 na stycznia 2, 2017 at 19:38.

    super polecamCooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo doby przepis

    Zgłoszony przez muf1 na sierpnia 20, 2016 at 14:08.

    Bardzo doby przepis tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz ok Czas przygotowania

    Zgłoszony przez Shadow_MW na sierpnia 2, 2016 at 13:57.

    Barszcz ok

    Czas przygotowania to 21 min. Octu 3 łyżki i nie mieliłem ziela i liścia. Bardzo dobry przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry barszczyk

    Zgłoszony przez za sałatą na lipca 22, 2016 at 19:30.

    Bardzo dobry barszczyk tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszny, już 3 raz

    Zgłoszony przez agnieszkaj10 na marca 12, 2016 at 10:21.

    Bardzo pyszny, już 3 raz robię w tym tygodniu, bo tak zasmakował dzieciom.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robię zasmażkę i buraczki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 29, 2016 at 10:54.

    Ja robię zasmażkę i buraczki wykorzystuję na ciepło,a przyprawy dodają smaku i są rozdrobnione. Na święta również dodałam chrzan i miałam pyszną ćwikłę.Polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • krasa napisał: Zrobiłam ten

    Zgłoszony przez Hana75 na lutego 29, 2016 at 00:50.

    krasa

    Zrobiłam ten barszcz na święta szybki i  bardzo dobry wszystkim smakował, do buraczków dodałam chrzanu i miałam świetny dodatek do mięsa. Problem stanowił ocet co z tymi łyźkami 4 czy 3 bo w przepisie jest jakiś chochlik warto by poprawić! Dodałam 3 łyźki octu balsamicznego tak na zdrowy rozum i wyszło super. Polecam wszystkim kto nie robił spróbujcie bo warto Cooking 4

    Napisałaś, że dodałaś chrzanu i miałaś dodatek do mięsa, a nie przeszkadzały ci kawałki liścia laurowego i ziela angielskiego, które wcześniej rozdrobniłaś?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk jest SUPER:-)

    Zgłoszony przez Renusia20071 na lutego 8, 2016 at 11:45.

    Barszczyk jest SUPERtmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uważam, że przepis jest dobry

    Zgłoszony przez rkrzak50 na stycznia 2, 2016 at 15:19.

    Uważam, że przepis jest dobry i polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ten barszcz na

    Zgłoszony przez krasa na grudnia 26, 2015 at 20:15.

    Zrobiłam ten barszcz na święta szybki i  bardzo dobry wszystkim smakował, do buraczków dodałam chrzanu i miałam świetny dodatek do mięsa. Problem stanowił ocet co z tymi łyźkami 4 czy 3 bo w przepisie jest jakiś chochlik warto by poprawić! Dodałam 3 łyźki octu balsamicznego tak na zdrowy rozum i wyszło super. Polecam wszystkim kto nie robił spróbujcie bo warto Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze