Składniki
- pęczek koperku, 60 gcebuli, 4-6 ząbków czosnku, 200 g włoszczyzny, 350 g kiełbasy lub mieszanej wędzonki, 300 g pokrojonych w kostkę ziemniaków, 1 puszka fasoli czerwonej, 1200 ml wody, 2 kostki rosołowe / można zastąpić bulionem / 2łyzki oleju lub masła .
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić na wirujące noże koperek,rozdrabnieć czas 3 sek obr.6i wyjąć do miseczki.Czosneki cebulę posiekać czas 4sek obr.5 dodać olej i dusić 5 min w temp Varoma.Dodać włoszczyznę siekać ją czas3 sek obr 6.Dodać pokrojone, ziemniaki,wędlinę,dolać wodęi kostki.Gotować 25 min obr "Obroty wsteczne" poz.1w temp100stopni po zagotowaniu zmniejszyć temp do 90 stopni.Pod koniec gotowania dodać odsączoną z zalewy fasolę i posiekany koperek.
Fasolę mozna zastąpic 1 puszką kukurydzy.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiezła, choć wyszła trochę
Niezła, choć wyszła trochę mdła. Szukam pomysłów czym jeszcze ją doprawić.
Jest naprawde bardzo dobra.
Jest naprawde bardzo dobra. Polecam
Pozdrawiam maciejos75
Pyszna !!!
Pyszna !!!
Bardzo dobra - dziś własnie
Bardzo dobra - dziś własnie zrobiłam - smakowała wszystkim