Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Krem z pora i ziemniaków
- 800g wody
- 440g ziemniaków, obranych (ok. 400g po obraniu)
- 250g pora, pokrojonego na grube plastry
- 50g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
- 50g masła
- 2 łyżeczki bulionu warzywnego lub drobiowego
- łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Pora i cebulę rozdrobnić 5s/obr. 6. Zgarnąć na dno naczynia, dodać masło i dusić 5min/120st/obr.1.
- Dodać ziemniaki i całość rozdrobnić 5s/obr.7, zgarnąć na dno naczynia.
- Dodac 300ml wody, bulion, sól i pieprz. Gotować 7min/98st/obr.1, a nastepnie zmiksować przez 30s zwiększajac stopniowo obroty 1-8.
- Dodac pozostałą wodę i przyprawy, gotować 5min/98st/obr.1. W razie potrzeby doprawić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbardzo dobra zamiast masła użyłam oleju...
bardzo dobra zamiast masła użyłam oleju kokosowego i naprawdę polecam taki smak