Tu jesteś:
4
Składniki
870 g
FIT Krem z buraków, aronii i jabłka
- 500 g czerwone buraki, gotowane lub pieczone
- 15 g czosnku, mielonego, 3 ząbki świeżego czosnku
- 45 g owoc, aronii
- 180 g jabłko, do jedzenia
- 40 g sok z cytryny
- 80 g ser feta
- 10 g oliwa z oliwek
- 500 g woda
opcjonalnie szczypta
- Sòl morska
- pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
6
1h 20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- 1.Do naczynia
wkładamy obrany czosnek - 8 sek/obr 4
2.Dodajemy ugotowane buraki pokrojone w ćwiartki, aronię i jabłko pokrojone w ćwiartki - 12 sek/ obr 5
3. Czynność powtórzyć, jeżeli potrzeba (wszystko zależy od stopnia ugotowania buraków i twardości jabłka)
4. Dolewamy do500 g wody i gotujemy w 100 stopniach /obr 1/ min 8 - 10
5. Na koniec dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny, doprawiamy do smaku i miksujemy wszystko raz jeszcze na krem - obr 8/min 1 (jeżeli trzeba czynność powtórzyć)
Zupę posypać pokruszoną Fetą już na talerzu.
Wychodzą 2 porcje.
1 porcja: 321 kcal, B 12g, T 14 g, W 35 g
10
11
Porady
Buraki gotowałam dzień wcześniej ok 1 h w garnku na gazie.
Jabłko daje posmak słodki. (zamiast cukru)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz