3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dietetyczna zupa gulaszowa - drobiowa bez soli


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Dietetyczna zupa gulaszowa - drobiowa bez soli

  • 200 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 1 płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej
  • 1 płaska łyżeczka kminku mielonego
  • 1 płaska łyżeczka majeranku suszonego
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g obranych pomidorów lub pomidorów z puszki
  • 700 g wody
  • 3 płaskie łyżeczki lubczyku suszonego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2-3 liście laurowe
  • 5-6 kulek ziela angielskiego
  • 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w kostkę
  • 35 g pora posiekanego
  • 200 ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 1 szt papryki palermo lub czerwonej, pokrojonej w kostkę
  • 1 szt papryki igołomskiej białej, pokrojonej w kostkę
  • 1 szt marchwi, pokrojonej w kostkę
  • 1 szt korzenia pietruszki, pokrojonego w kostkę
  • 100 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 100 g cykorii posiekanej
  • 15 g parmezanu startego
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego
  2. Dodać paprykę słodką, paprykę ostrą, kminek, majeranek i oliwe z oliwek. Dusić bez założonej miarki 4min/120°C/obr.1
  3. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory, wodę, lubczyk, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie gotować 35min/100°C/Counter-clockwise operation/obr.1
  4. Dodać pokrojone piersi z kurczaka, ziemniaki, pokrojoną paprykę palermo i białą, seler, pietruszkę, marchew, por, cykorię gotować 35min/100°C/Counter-clockwise operation/obr.1
  5. Przed podaniem posypać parmezanem, podawać na ciepło.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Warzywa i mięso można dodać punkt wcześniej (czyli w pkt3) wcześniej wtedy zupa bedzie miała konsystencję zbliżoną do zupy-kremu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa bardzo dobra.Ta wersja dla mnie jest...

    Zgłoszony przez Galaxy na marca 22, 2018 at 10:11.

    Zupa bardzo dobra.Ta wersja dla mnie jest zdecydowanie lepsza
    od tradycyjnej gulaszowej.Brak soli przy dobrze dobranych ziołach był minimalnie wyczuwalny,jednak ja dodałam sól, ale za to mniej papryki-wolę mniej pikantnie.
    Dodaję do ulubionych Smile.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze