Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Delikatny krem z pora z orzechami nerkowca i śmietanką
- 500 g Por – 500 g
- 2 porcje Czosnek – 2 ząbki (10 g)
- 40 g Masło klarowane – 40 g
- 600 g Woda – 600 ml
- 1 łyżeczki Sól morska – 1 łyżeczka (5 g)
- 1 szczypty Pieprz – do smaku
- 30 g Orzechy nerkowca – 30 g
- 200 g Śmietanka 30 % – 200 ml
- 1 łyżki Płatki drożdżowe nieaktywne – 1 łyżka (10 g)
-
6
27min
Czas całkowity 27minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego przekładamy czosnek i pora pokrojonego na kawałki. Rozdrabniamy 15 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodajemy masło klarowane. Dusimy 10 min/120°C/obr. 1,5.
3. Dodajemy wodę, sól i pieprz. Gotujemy 15 min/100°C/obr. 2.
4. Dodajemy orzechy nerkowca, śmietankę i płatki drożdżowe. Miksujemy 30 s/ obr. 10.
Delikatny krem z pora z orzechami nerkowca i śmietanką
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz