3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Barszcz Wigilijny


Wydrukuj:
4

Składniki

2 butelka/butelki/butelek

Buraki

  • 6 kawałki
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Barszcz
  1. 6 słusznych buraków obierasz i kroisz w grube plastry. Do 5 l wody wrzucasz najpierw garść soli, 20 dkg cukru, dwa liście laurowe, pół łyżeczki lub mniej pieprzu zależy czy lubicie ostro, 2 łyżki Maggi, łyżeczka kwasku cytrynowego. Zagotować to i kiedy już wrze dodać te buraki w plastry. Zagotować z nimi jeszcze raz i może z 5 min niech wrze. Zmniejszyć gaz i dodać 3 łyżki majeranku i kilka ząbków czosnku w plasterkach. Po 3 min odstawić z gazu i niech stoi przykryte godzinę. Potem uchylić lekko przykrywkę i odstawić gdzieś na bok (jak wystygnie można przykryć). Robie wieczorem w przeddzień, ale w przepisie jest kilka godzin. To jest przepis starej kucharki. Wydaje się, że cukru dużo i po co ten kwasek, ale jak trzeba barszczu, ale on jest pyszny!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
11

Porady

Przepis Kasi


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy