3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Barszcz czerwony !!!


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Barszcz czerwony

  • 3 łyżki majeranku
  • 3 listki laurowe
  • 2 kostki rosołowe grzybowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • szczypta pieprzu/ czubek łyżki
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyzki cukru
  • 3 łyżki octu
  • 5suszonych grzybków
  • 650 gr obranych buraczków
  • ząbki 3 ząbkiczosnku
  • 1500 gr wody
  • 6
    20min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1/ Wszystkie skladniki OPRÓCZ WODY wkładamy do naczynia miksującegoClosed lid

    2/ Rozdrobnić składniki ,czas 5 sek obroty 5

    3/ Uzupełnić wodą (najlepiej gorącą)

    4/ Ustawić czas, 15 min, temperatura Varoma  obroty 2

    5/ Po ugotowaniu,odcedzić przez koszyczek Tm

    6/ W/g uznania, doprawić do smaku.

    BARSZCZ GOTOWY...tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile Bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonały dla początkujących użytkowników Thermomixa...tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny

    Zgłoszony przez Agnieszka3010 na października 20, 2018 at 15:05.

    PysznySmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest super właśnie dzisiaj zrobiłam pyszny ;*

    Zgłoszony przez Agmal8 na sierpnia 13, 2018 at 19:30.

    Jest supertmrc_emoticons.) właśnie dzisiaj zrobiłamtmrc_emoticons.;) pyszny ;*

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Szybko i smacznie!

    Zgłoszony przez Cecylia1955 na czerwca 17, 2018 at 14:11.

    Super przepis! Szybko i smacznie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny! I jak szybko sie robi!

    Zgłoszony przez henrietta na marca 15, 2018 at 09:09.

    Pyszny! I jak szybko sie robi!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk bardzo smaczny. Wędruje do mojej...

    Zgłoszony przez ANDY4444 na marca 6, 2018 at 11:33.

    Barszczyk bardzo smaczny. Wędruje do mojej kolekcji Smile. Dziękuję i polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PaniKatarzyna: varoma to 120 stopni

    Zgłoszony przez Laurka na lutego 1, 2018 at 12:01.

    PaniKatarzyna: varoma to 120 stopni Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie ugotowałam.....przepyszny i szybki...

    Zgłoszony przez Laurka na stycznia 31, 2018 at 15:45.

    Właśnie ugotowałam.....przepyszny i szybki barszczyk. Dodaję do kolekcji. A buraczki, które zostały zamrożę i wykorzystam później do zasmażenia....i nic się nie zmarnuje😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz smakowo rzeczywiście bardzo dobry. Szkoda...

    Zgłoszony przez przyjaciółka Eli na stycznia 25, 2018 at 13:56.

    Barszcz smakowo rzeczywiście bardzo dobry. Szkoda tylko,że tak dużo się z niego marnuje - gotując tradycyjnie wykorzystuję również buraczki, a tu wszystko poszło na kompost.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz królował na wigilijnym stole. Po małych...

    Zgłoszony przez m.juszczyk na stycznia 22, 2018 at 13:44.

    Barszcz królował na wigilijnym stole. Po małych modyfikacjach z ilością cukru wyszedł przepyszny tmrc_emoticons.)
    Na pewno będzie u nas gościł nie tylko na święta.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu mega!!!! Zachwycił w Wigilię całą...

    Zgłoszony przez moniczka353 na stycznia 18, 2018 at 16:36.

    Po prostu mega!!!! Zachwycił w Wigilię całą rodzinkę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • aknowi:w przepisie obroty 5...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 15, 2018 at 11:38.

    aknowi:w przepisie obroty 5 😊punkt.3😊poprostu wlej trochę mniej wody i tyle.To tylko różnica 200ml między jednym a drugim tm😊pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozdrobnić składniki 5 sek/ obr 5. Pozdrawiam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 10, 2018 at 14:33.

    Rozdrobnić składniki 5 sek/ obr 5. PozdrawiamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Jak przelicza się obroty z tm31 na tm5?...

    Zgłoszony przez aknowi na stycznia 10, 2018 at 10:18.

    Witam. Jak przelicza się obroty z tm31 na tm5? Jeśli w przepisie są obroty 53 to jakie muszę użyć w tm5? Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota!...

    Zgłoszony przez mariposita na stycznia 5, 2018 at 15:14.

    Pychota!
    Ja robie bez kostek rosolowych i grzbow...jesli mam dolewam rosolu a na koniec dolewam troche magi do odcedzonego, jeszcze goracego wrzucam rozgnieciony nozem zabek czosnku i pare lodyg zielonej pietruszki.
    Ocet tez dodaje na koncu (nastepnym razem zamiast octu dodam zakwasu)
    Dodalam 2 lyzki cukru i 2.5 octu
    Po przecedzeniu do burakow dolewam jeszcze wody do ich przykrycia i gotuje jeszcze ok 10 min(barszczyku jest jeszcze wiecej a jest jescze w nich esensja i, nie zaburzy to smaku barszczu)
    Barszcz ekspresowy i pyszny! Wlasnie serwuje z uszkami z mieskiem 👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny rewelacyjny barszczyk polecam

    Zgłoszony przez alicja70 na stycznia 3, 2018 at 19:34.

    Pyszny rewelacyjny barszczyk polecamLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ten przepis to jest poprostu obłęd!no...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 1, 2018 at 22:32.

    ten przepis to jest poprostu obłęd!no reeeewelacyjny barszcz!!!!!!!!!wszyscy byli w szoku na wigili ,ze nie na wędzonce!nie no -brak slow-taka pyszna!!!!!!! ja robilam z 6kg burakow i wszystko poszlo!!!och,gratuluje przepisutmrc_emoticons.;)))))))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ktoś może mi powiedzieć ile stopni to...

    Zgłoszony przez PaniKatarzyna na grudnia 30, 2017 at 13:03.

    Czy ktoś może mi powiedzieć ile stopni to Varoma? Mam inny model i temp od 37 stopni do 120 stopni a chciałabym zrobić ten barszczyk tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję mój mąż coraz bardziej przekonuje...

    Zgłoszony przez o.nowok na grudnia 30, 2017 at 09:37.

    Dziękuję tmrc_emoticons.) mój mąż coraz bardziej przekonuje się do tego "diabelskiego" sprzętu tmrc_emoticons.) barszcz na wigilię zachwycił wszystkich tmrc_emoticons.) zmniejszyłam tylko ilość cukru do 2 łyżek i robiłam 2 porcje -jak dla mnie rewelacja tmrc_emoticons.) sama też zrobiłam wcześniej kostkę grzybową!!!-barszcz pyszny -polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis przetestowany, godny polecenia dziękuję...

    Zgłoszony przez nowitzka33 na grudnia 27, 2017 at 10:15.

    Przepis przetestowany, godny polecenia tmrc_emoticons.) dziękuję za szybki i smaczny przepis, pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu -...

    Zgłoszony przez Pusia2014 na grudnia 16, 2017 at 01:03.

    Byłam sceptycznie nastawiona do tego przepisu - dla mnie barszczyk to wywar, na mięsie, włoszczyźnie, bądź samych warzywach, długo gotowany (na wigilię w wielkim garze, do popijania przez całe święta). Ale po przeczytaniu tych zachwytów, musiałam spróbować. Moja opinia jest taka - robotę robi duża ilość buraków, dlatego taki esencjonalny jest, kostek grzybowych nie użyłam, dodałam namoczone grzybki wraz z wodą z moczenia. Doprawiłam jak w przepisie a potem już po swojemu dodawałam to, czego mi brakowało.
    Wyszedł dobry barszcz. Gotowałam trochę dłużej niż 15 min, za każdym razem jak dodałam np.cukru czy octu to wstawiałam na kilka minut.
    Jak dla mnie na Wigilię to za mała ilość, ale jak macie użyć proszku czy kartonu to zdecydowanie polecam jako alternatywę. Wesołych Świąt!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry barszcz. Robię go kolejny raz....

    Zgłoszony przez GusGus na grudnia 2, 2017 at 09:38.

    Bardzo dobry barszcz. Robię go kolejny raz.
    Tylko zamiast wody dodaję wywar z własnoręcznej wędzonki. Po ugotowaniu dodaję też ze dwa rozgniecione ząbki czosnku dla smaku. Ten gotowany smakowo się gubi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest przepyszny! Na pewno w tym roku zagości na...

    Zgłoszony przez Adianulka na listopada 26, 2017 at 19:13.

    Jest przepyszny! Na pewno w tym roku zagości na wigilijnym stole😍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk przepyszny polecam i dzekuje za przepis

    Zgłoszony przez sylwia89 na listopada 26, 2017 at 12:18.

    Barszczyk przepyszny tmrc_emoticons.) polecam i dzekuje za przepistmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mistrzostwo świata!!

    Zgłoszony przez NooJaa na listopada 9, 2017 at 22:12.

    Mistrzostwo świata!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu....

    Zgłoszony przez Ewelina2 na listopada 3, 2017 at 12:11.

    Barszczyk pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu. Dodałam mniej majeranku a grzybki dodałam mielone 4 łyżeczki tak jak lubi moja rodzinkaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam go juz kilka razy. Moja rodzinka...

    Zgłoszony przez kawusia na października 21, 2017 at 13:28.

    Robiłam go juz kilka razy. Moja rodzinka zachwycona Lol.PolecamBig Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy!!! już dwa razy na moim wigilijnym...

    Zgłoszony przez pauliskaOs na października 3, 2017 at 09:39.

    Najlepszy!!! już dwa razy na moim wigilijnym stole i zawsze do krokiecikówtmrc_emoticons.)
    polecam!
    Ostatnim razem robiłam z własnych buraczków i faktycznie wyszedł za słodki - ale robiłam 6 litrów więc później smak się wyciągnąłtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYCHA!!!!!!!!!!!!!!

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na września 19, 2017 at 15:03.

    PYCHA!!!!!!!!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis

    Zgłoszony przez Nusi@ na lipca 5, 2017 at 13:22.

    Super przepisSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzame barszczyk pyszny Zrobiam dokadnie...

    Zgłoszony przez milkamil na czerwca 13, 2017 at 20:08.

    Potwierdzam,że barszczyk pyszny. Zrobiłam dokładnie wedle przepisu i nic nie musiałam doprawiać.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja zwłaszcza czas przygotowywania

    Zgłoszony przez Monikadutk na marca 25, 2017 at 14:10.

    Rewelacja Smile zwłaszcza czas przygotowywania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietny przepis. Barszcz bardzo smaczny, prosty i...

    Zgłoszony przez dorota.klasovity na lutego 12, 2017 at 19:34.

    Swietny przepis. Barszcz bardzo smaczny, prosty i szybki w przygotowaniu. Pierwszy raz robilam na wigilie i wszystkim bardzo smakowal. Polecam SmileSmileSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Badzo często go gotuję i jeszcze się nie...

    Zgłoszony przez iwus na lutego 1, 2017 at 22:48.

    Badzo często go gotuję i jeszcze się nie znudził mojej rodzinie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!!!! bardzo,bardzo dobry

    Zgłoszony przez efunia79 na stycznia 28, 2017 at 10:04.

    Rewelacja!!!! bardzo,bardzo dobrySmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Perfecto

    Zgłoszony przez perelka53 na stycznia 25, 2017 at 19:32.

    Perfecto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • barszcz robię zawsze z zakwasu i do tej pory nie...

    Zgłoszony przez izis_79 na stycznia 14, 2017 at 14:01.

    barszcz robię zawsze z zakwasu i do tej pory nie wyobrażałam sobie inaczej. I jakież zdziwienie, że i bez niego może wyjść tmrc_emoticons.)
    Ponieważ kocham barszcz, to na pewno będę go robiła nie tylko od święta tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis

    Zgłoszony przez rkrzak50 na stycznia 4, 2017 at 16:47.

    Bardzo dobry przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz godny polecenia. Bardzo szybko się robi i...

    Zgłoszony przez kasiuk2 na stycznia 1, 2017 at 13:19.

    Barszcz godny polecenia. Bardzo szybko się robi i dobrze smakuje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis!!!...

    Zgłoszony przez Hadzia86 na grudnia 30, 2016 at 22:42.

    Świetny przepis!!!

    Barszcz bardzo smaczny i przy tym prosty w przygotowaniu, cała rodzina się zajadała na święta!!


    Polecam ten przepis Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ogólnie mówiąc - rewelacja ...

    Zgłoszony przez zosia100 na grudnia 28, 2016 at 18:29.

    Ogólnie mówiąc - rewelacja tmrc_emoticons.) wszystkim gościom na Wigilii barszczyk bardzo smakował. Robiłam barszczyk z tego przepisu w ostatniej chwili. Następnym razem namoczyłabym grzybki wcześniej w niewielkiej ilości wody i z tą wodą do gara. Przez 15 minut nie zdążyły namoknąć i były praktycznie zupełnie suche. Ale to pewnie zależy od grzybków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Osobiście nie jestem zachwycona, ale przepis...

    Zgłoszony przez mirka85r na grudnia 26, 2016 at 20:33.

    Osobiście nie jestem zachwycona, ale przepis dość dobry, tylko lepiej byłoby nie rozdrabniać liści laurowych ani ziela angielskiego, jeśli nie chce się odcedzać zupy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz przepyszny. Idealny. Najlepszy.

    Zgłoszony przez gabi79 na grudnia 25, 2016 at 22:59.

    Barszcz przepyszny. Idealny. Najlepszy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Boski!!!!! zawsze miałam problem z barszczem...

    Zgłoszony przez pauletta82 na grudnia 24, 2016 at 12:32.

    Boski!!!!! zawsze miałam problem z barszczem nigdy mi nie wychodził .....a tu takie proste !!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zasłużone 5 gwiazdek

    Zgłoszony przez Kajka na grudnia 23, 2016 at 20:52.

    Zasłużone 5 gwiazdek Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I znowu wyszedł pysznie rewelacyjny przepis !...

    Zgłoszony przez weronika.w na grudnia 23, 2016 at 17:50.

    I znowu wyszedł pysznie tmrc_emoticons.-) rewelacyjny przepis ! idealny na wigilę tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny . Każdy może doprawić wg...

    Zgłoszony przez LukaszT na grudnia 20, 2016 at 09:27.

    Bardzo smaczny tmrc_emoticons.). Każdy może doprawić wg uznania. Wg tych proporcji wyszło pyszne dla dzieci (bardziej słodkie). Następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru, a zwiększę ilość majeranku i czosnku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doskonaly barszczyk. Dodałam 4 mrożone...

    Zgłoszony przez Jolanta Bakłażec na grudnia 20, 2016 at 00:57.

    Doskonaly barszczyk. Dodałam 4 mrożone podgrzybki, bo tylko takie miałam. Za to już nie dodałam kostki rosołowej grzybowej. Poza tym nic nie zmieniłam. Jest super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny! Zamiast majeranku dałam zioła...

    Zgłoszony przez Nowaczątko na grudnia 19, 2016 at 21:44.

    pyszny! Zamiast majeranku dałam zioła prowansalskie i też wyszedł mniam mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk SUPEROWSKI!!

    Zgłoszony przez pani coghen-beck na grudnia 17, 2016 at 17:26.

    Barszczyk SUPEROWSKI!!Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha! Pachniało w całym domu. Następnym razem...

    Zgłoszony przez KasiaHe na grudnia 8, 2016 at 20:07.

    Pycha! Pachniało w całym domu. Następnym razem dam mniej cukru, a więcej octu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •