Składniki
0 litr/litra/litry/litrów
Zupy
- 3 łyzki cukru
- 550 gram buraczków
- 1 kostka grzybowa,1 rosołowa
- 2 łyżki majeranku
- 3 suszone grzybki
- 2 listki laurowe,5 kulek ziela.
- 1,400 wody
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- pieprz/ czubek łyżki
- 3 łyżki octu
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1/ Wszystkie składniki OPRÓCZ WODY ,LISTKÓW LAUROWYCH , umieścić w naczyniu miksującym.
2/ Rozdrobnić czas 5sek obr 5
3/ Uzupełnić wodą.Najlepiej gorącą .
4/Ustawić czas 15 min,temp Varoma, obr 2
5/ Po ugotowaniu, wyjąć pływajace na wierzchu listki laurowe.Pozostałe składniki, odcedzić przez koszyczek. Tm,który umieszczamy w większym garnku od koszyczka Tm
6/ Wg/ uznania doprawić do smaku.
SURÓWKA z odcedzonych i wystudzonuch buraczków z barszczu
SKŁADNIKI NA SURÓWKĘ
1/ 1mała cebulka
2/ 1 jabłko obrane,
1 ogórek konserwowy
WYKONANIE SURÓWKI.
Cebulkę,jablko,ogórek korniszon lub kwaszony
Rozdrobnić czas 4 sek, obr 4
Dołożyć wystudzony farsz z buraczków.
Doprawić do smaku (sól,cukier.pieprz)
Dodać 3-4 łyzki majonezu.
Zamieszać 4 sek, obr 3
SURÓWKA GOTOWA..
Wszystkie składniki wykorzystane.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacja! Najlepszy barszcz jaki jadłam/ piłam....
Rewelacja! Najlepszy barszcz jaki jadłam/ piłam. Sałatka świetna tylko musi trochę się "przegryźć" w lodówce
Barszcz świetny. 5+ za sposób na...
Barszcz świetny. 5+ za sposób na zagospodarowanie pozostałych buraczków. Dodaję do ulubionych i polecam.
Barszcz rewalacyjny, a
Barszcz rewalacyjny, a pomysł, żeby buraczki wykorzystać na sałatkę genialny. Sałatka bardzo smaczna, polecam
pyszny! bez cukru, bo
pyszny!
bez cukru, bo słodkie buraczki; cytryna zamiast octu; więcej grzybków zamiast kostki, czosnku 4 ząbki.
nie robiłam jeszcze surówki, bo miałam wrażenie, że mi za bardzo rozdrobnione buraczki wychodzą, no ale może takie mają być.
Pozdrawiam
Agata
Barszcz bardzo dobry, piękny
Barszcz bardzo dobry, piękny kolor a surówka mega smak i wszystko wykorzystane super
Swietny przepis,taki pod moją
Swietny przepis,taki pod moją osobę.Dziekuje bardzo ,surówka pyszna!!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie..
Dziękuję za miły komentarz..
dana08
Super przepis - barszczyk na
Super przepis - barszczyk na 6 +. Gdy go zrobiłam pomyślałam, że warto by było coś wykombinować z buraczków, które zostały. Wczytałam się w przepisy i znalazłam Pani kolejny przepis (dwa w jednym)Jest sposób - liści i ziela nie miksować i będzie baza do sałatki np. śledziowej. Dziękuję i pozdrawiam - Hana
Jak najbardziej,można
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Czy ocet można zastapic
Czy ocet można zastapic sokiem z cytryny (pytanie laika kulinarmego)?
Dzięki za miły komentarz.
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Zrobiłam jest idealny ,
Zrobiłam jest idealny , dodałam suszone borowiki ,polecam- balans słodyczy i kwasowości dla mnie i mojmoich bliskich trafiony , bardzo esensjonalny , surówka dobra
Bardzo dziękuję za miły
Bardzo dziękuję za miły komentarz
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Zarówno barszczyk, jak i
Zarówno barszczyk, jak i surówka REWELACJA!!! Pyszności!!! Robi furorę wśród znajomych i rodziny.
Pozdrawiam
Barszczyk pyszny i surówka
Barszczyk pyszny
i surówka również
zaskoczyłam nią współtowarzyszy obiadu
osobiście jestem nią zachwycona i z pewnością będę do niej wracać 
Dziękuję za wskazówki
Dziękuję za wskazówki
Barszczyk wyszedł wspaniały, jutro kolej na surówkę-na pewno też będzie pyszna ( mąż podjadał już same buraczki
). Pozdrawiam autorkę przepisu
Pani Iwonko,jeżeli chcemy
Pani Iwonko,jeżeli chcemy wykorzystać farsz buraczany na surówkę,wówczas listków laurowych nie rozdrabniamy tylko wkladamy do naczynia po wlaniu wody.Po ugotowaniu barszczu,listki pływają na wierzchu i łatwo je wyjąć.Listki czasami nierówno się rozdrabniają i mogą w pysznym smaku surówki przeszkadzać.
dana08
Robię jutro na obiad z
Robię jutro na obiad z krokietami. Surówkę zostawię sobie na następny dzień
Dziękuję p.Małgosiu za
Dziękuję p.Małgosiu za komentarz.Proszę próbować moich potraw,są łatwe w przygotowaniu.
Proszę skusić się na serek smażony..
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Super przepis barszczyk
Super przepis barszczyk rewelacja
Największa radość po mojej
Pozdrawiam serdecznie
Danuta Baska
dana08
Dziękuje za komentarz
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Rewelacja!!!!! Dziekuje za
Rewelacja!!!!! Dziekuje za przepis
Barszczyk super ale mi
Barszczyk super
ale mi troszke za slodki na wigilie gotowalam z przepisu a dzisiaj dalam mniej cukru i nam smakuje lepiej ale przepis rewelacyjny
pozdrawiam
Pozdrawiam i dziękuję za aż
dana08
Wow.. Dziękuję za tak wysoką
Pozdrawiam i życzę Wesołych Radosnych Świąt
Danuta Baska
dana08
Grzybki tylko
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
a grzybki mosza byc namoczone
a grzybki mosza byc namoczone ?
Barszczyk rewelacyjny !!!
Barszczyk rewelacyjny !!! tak dobrego dawno nie jadłam, zrobię na wigilię rodzinka będzie zachwycona. Dziękuje za cudowny przepis.
Dziękuję
Dziękuję p.Grażynko.
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Potwierdzam, przepis super,
Sprawdzony przepis ..
Sprawdzony przepis ..
Polecam
dana08