thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
0 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 15/11/13
zmieniono dnia: 24/03/14

Składniki

Zupy

  • 3 łyzki cukru
  • 550 gram buraczków
  • 1 kostka grzybowa,1 rosołowa
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 suszone grzybki
  • 2 listki laurowe,5 kulek ziela.
  • 1,400 wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz/ czubek łyżki
  • 3 łyżki octu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1/ Wszystkie składniki OPRÓCZ WODY ,LISTKÓW LAUROWYCH , umieścić w naczyniu miksującym.Zablokowany


    2/ Rozdrobnić czas 5sek obr 5


    3/ Uzupełnić wodą.Najlepiej gorącą .


    4/Ustawić czas 15 min,temp Varoma, obr 2


    5/ Po ugotowaniu, wyjąć pływajace na wierzchu listki laurowe.Pozostałe składniki, odcedzić przez koszyczek. Tm,który umieszczamy w większym garnku od koszyczka Tm


    6/ Wg/ uznania doprawić do smaku.

  2.    SURÓWKA  z odcedzonych i wystudzonuch buraczków z barszczu


    SKŁADNIKI NA SURÓWKĘ


    1/ 1mała cebulka


    2/  1 jabłko obrane,


      1 ogórek konserwowy 


    WYKONANIE SURÓWKI.


    Cebulkę,jablko,ogórek korniszon lub kwaszony


    Rozdrobnić czas 4 sek, obr 4


    Dołożyć wystudzony farsz z buraczków.


    Doprawić do smaku (sól,cukier.pieprz)


    Dodać 3-4 łyzki majonezu.


    Zamieszać 4 sek, obr 3


    SURÓWKA GOTOWA..Uśmiech Wszystkie składniki wykorzystane.


     


     


     


     


     


     


     


     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Barszcz czerwony +surówka,"2 potrawy z jednej"

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 8, 2021 at 13:35
    5.0

    Rewelacja! Najlepszy barszcz jaki jadłam/ piłam. Sałatka świetna tylko musi trochę się "przegryźć" w lodówce

  • marca 6, 2018 at 21:59

    Barszcz świetny. 5+ za sposób na zagospodarowanie pozostałych buraczków. Dodaję do ulubionych i polecam. SmileWink

  • stycznia 3, 2016 at 21:45

    Barszcz rewalacyjny, a pomysł, żeby buraczki wykorzystać na sałatkę genialny. Sałatka bardzo smaczna, polecam tmrc_emoticons.)

  • grudnia 29, 2015 at 21:17

    pyszny! tmrc_emoticons.)

    bez cukru, bo słodkie buraczki; cytryna zamiast octu; więcej grzybków zamiast kostki, czosnku 4 ząbki.

     

    nie robiłam jeszcze surówki, bo miałam wrażenie, że mi za bardzo rozdrobnione buraczki wychodzą, no ale może takie mają być.

     

  • grudnia 28, 2015 at 16:26

    Barszcz bardzo dobry, piękny kolor a surówka mega smak i wszystko wykorzystane super tmrc_emoticons.)

  • października 11, 2015 at 20:44

    Swietny przepis,taki pod moją osobę.Dziekuje bardzo ,surówka pyszna!!! Cooking 4

  • marca 14, 2015 at 15:46

    Pozdrawiam serdecznie..tmrc_emoticons.)

    Dziękuję za miły komentarz..tmrc_emoticons.)

  • marca 14, 2015 at 14:23
    5.0

    Super przepis - barszczyk na 6 +. Gdy go zrobiłam pomyślałam, że warto by było coś wykombinować z buraczków, które zostały. Wczytałam się w przepisy i znalazłam Pani kolejny przepis (dwa w jednym)Jest sposób - liści i ziela nie miksować i będzie baza do sałatki np. śledziowej. Dziękuję i pozdrawiam - Hana

  • grudnia 11, 2014 at 11:46

    tmrc_emoticons.) Jak najbardziej,można doprawić sokiem z cytryny.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska 

     

  • grudnia 11, 2014 at 11:18

    Czy ocet można zastapic sokiem z cytryny (pytanie laika kulinarmego)?