3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Barszcz czerwony +surówka,"2 potrawy z jednej"


Wydrukuj:
4

Składniki

0 litr/litra/litry/litrów

Zupy

  • 3 łyzki cukru
  • 550 gram buraczków
  • 1 kostka grzybowa,1 rosołowa
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 suszone grzybki
  • 2 listki laurowe,5 kulek ziela.
  • 1,400 wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz/ czubek łyżki
  • 3 łyżki octu
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1/ Wszystkie składniki OPRÓCZ WODY ,LISTKÓW LAUROWYCH , umieścić w naczyniu miksującym.Zablokowany


    2/ Rozdrobnić czas 5sek obr 5


    3/ Uzupełnić wodą.Najlepiej gorącą .


    4/Ustawić czas 15 min,temp Varoma, obr 2


    5/ Po ugotowaniu, wyjąć pływajace na wierzchu listki laurowe.Pozostałe składniki, odcedzić przez koszyczek. Tm,który umieszczamy w większym garnku od koszyczka Tm


    6/ Wg/ uznania doprawić do smaku.

  2.    SURÓWKA  z odcedzonych i wystudzonuch buraczków z barszczu


    SKŁADNIKI NA SURÓWKĘ


    1/ 1mała cebulka


    2/  1 jabłko obrane,


      1 ogórek konserwowy 


    WYKONANIE SURÓWKI.


    Cebulkę,jablko,ogórek korniszon lub kwaszony


    Rozdrobnić czas 4 sek, obr 4


    Dołożyć wystudzony farsz z buraczków.


    Doprawić do smaku (sól,cukier.pieprz)


    Dodać 3-4 łyzki majonezu.


    Zamieszać 4 sek, obr 3


    SURÓWKA GOTOWA..Uśmiech Wszystkie składniki wykorzystane.


     


     


     


     


     


     


     


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Barszcz świetny. 5+ za sposób na...

    Zgłoszony przez ANDY4444 na marca 6, 2018 at 22:59.

    Barszcz świetny. 5+ za sposób na zagospodarowanie pozostałych buraczków. Dodaję do ulubionych i polecam. SmileWink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz rewalacyjny, a

    Zgłoszony przez oksalis na stycznia 3, 2016 at 21:45.

    Barszcz rewalacyjny, a pomysł, żeby buraczki wykorzystać na sałatkę genialny. Sałatka bardzo smaczna, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny! bez cukru, bo

    Zgłoszony przez Agata Michaud na grudnia 29, 2015 at 21:17.

    pyszny! tmrc_emoticons.)

    bez cukru, bo słodkie buraczki; cytryna zamiast octu; więcej grzybków zamiast kostki, czosnku 4 ząbki.

     

    nie robiłam jeszcze surówki, bo miałam wrażenie, że mi za bardzo rozdrobnione buraczki wychodzą, no ale może takie mają być.

     

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszcz bardzo dobry, piękny

    Zgłoszony przez beatawiorek na grudnia 28, 2015 at 16:26.

    Barszcz bardzo dobry, piękny kolor a surówka mega smak i wszystko wykorzystane super tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietny przepis,taki pod moją

    Zgłoszony przez Hania75 na października 11, 2015 at 20:44.

    Swietny przepis,taki pod moją osobę.Dziekuje bardzo ,surówka pyszna!!! Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pozdrawiam

    Zgłoszony przez Danuta Baska na marca 14, 2015 at 15:46.

    Pozdrawiam serdecznie..tmrc_emoticons.)

    Dziękuję za miły komentarz..tmrc_emoticons.)

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis - barszczyk na

    Zgłoszony przez Hana75 na marca 14, 2015 at 14:23.

    Super przepis - barszczyk na 6 +. Gdy go zrobiłam pomyślałam, że warto by było coś wykombinować z buraczków, które zostały. Wczytałam się w przepisy i znalazłam Pani kolejny przepis (dwa w jednym)Jest sposób - liści i ziela nie miksować i będzie baza do sałatki np. śledziowej. Dziękuję i pozdrawiam - Hana

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak najbardziej,można

    Zgłoszony przez Danuta Baska na grudnia 11, 2014 at 11:46.

    tmrc_emoticons.) Jak najbardziej,można doprawić sokiem z cytryny.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska 

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ocet można zastapic

    Zgłoszony przez leeloo_wawa na grudnia 11, 2014 at 11:18.

    Czy ocet można zastapic sokiem z cytryny (pytanie laika kulinarmego)?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za miły komentarz.

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 19, 2014 at 19:45.

    tmrc_emoticons.) Dzięki za miły komentarz. Big Smile Proponuję, :O kolejny przepis z mojej kolekcji "Aromatyczna zupa krem z borowików suszonych"

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam jest idealny ,

    Zgłoszony przez sowia na listopada 19, 2014 at 18:43.

    Zrobiłam jest idealny , dodałam suszone borowiki ,polecam- balans słodyczy i kwasowości dla mnie i mojmoich bliskich trafiony , bardzo esensjonalny , surówka dobra  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za miły

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 7, 2014 at 21:34.

    Bardzo dziękuję za miły komentarz tmrc_emoticons.) 

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zarówno barszczyk, jak i

    Zgłoszony przez Anett30 na listopada 7, 2014 at 13:45.

    Zarówno barszczyk, jak i surówka REWELACJA!!! Pyszności!!! Robi furorę wśród znajomych i rodziny.

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk pyszny i surówka

    Zgłoszony przez Nika666 na sierpnia 12, 2014 at 19:29.

    Barszczyk pyszny tmrc_emoticons.;) i surówka również tmrc_emoticons.) zaskoczyłam nią współtowarzyszy obiadu tmrc_emoticons.) osobiście jestem nią zachwycona i z pewnością będę do niej wracać tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za wskazówki

    Zgłoszony przez iwonka_sz na czerwca 30, 2014 at 21:09.

    Dziękuję za wskazówki tmrc_emoticons.) Barszczyk wyszedł wspaniały, jutro kolej na surówkę-na pewno też będzie pyszna ( mąż podjadał już same buraczki  Big Smile ). Pozdrawiam autorkę przepisu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Iwonko,jeżeli chcemy

    Zgłoszony przez Danuta Baska na czerwca 29, 2014 at 21:04.

    Pani Iwonko,jeżeli chcemy wykorzystać farsz buraczany na surówkę,wówczas listków laurowych nie rozdrabniamy tylko wkladamy do naczynia po wlaniu wody.Po ugotowaniu barszczu,listki pływają na wierzchu i łatwo je wyjąć.Listki czasami nierówno się rozdrabniają i mogą w pysznym smaku surówki przeszkadzać. Big Smile

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię jutro na obiad z

    Zgłoszony przez iwonka_sz na czerwca 29, 2014 at 15:48.

    Robię jutro na obiad z krokietami. Surówkę zostawię sobie na następny dzień Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję p.Małgosiu za

    Zgłoszony przez Danuta Baska na czerwca 14, 2014 at 21:36.

    Dziękuję p.Małgosiu za komentarz.Proszę próbować moich potraw,są łatwe w przygotowaniu.

    Proszę skusić się na serek smażony..tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis barszczyk

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 14, 2014 at 19:06.

    Super przepis barszczyk rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Największa radość po mojej

    Zgłoszony przez Danuta Baska na stycznia 29, 2014 at 21:11.

    Cooking 2Największa radość po mojej stronie,że opublikowany przepis. jest tak wysoko oceniony Cooking 9

    Pozdrawiam serdecznie

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za komentarz

    Zgłoszony przez Danuta Baska na stycznia 29, 2014 at 21:08.

    Cooking 2Dziękuje za komentarz Cooking 1

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!!!!! Dziekuje za

    Zgłoszony przez marmag na stycznia 10, 2014 at 14:31.

    Rewelacja!!!!! Dziekuje za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk super ale mi

    Zgłoszony przez katarina77 na grudnia 28, 2013 at 13:11.

    Barszczyk super tmrc_emoticons.) ale mi troszke za slodki na wigilie gotowalam z przepisu a dzisiaj dalam mniej cukru i nam smakuje lepiej ale przepis rewelacyjny tmrc_emoticons.) pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pozdrawiam i dziękuję za aż

    Zgłoszony przez Danuta Baska na grudnia 18, 2013 at 22:54.

    tmrc_emoticons.) Pozdrawiam i dziękuję za aż tak miły komentarz.

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wow.. Dziękuję za tak wysoką

    Zgłoszony przez Danuta Baska na grudnia 18, 2013 at 22:31.

    tmrc_emoticons.) Wow..tmrc_emoticons.) Dziękuję za tak wysoką ocenę.

    Pozdrawiam i życzę Wesołych Radosnych Świąt

    Danuta Baska 

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grzybki tylko

    Zgłoszony przez Danuta Baska na grudnia 18, 2013 at 22:18.

    tmrc_emoticons.) Grzybki tylko wypłukane,

    Pozdrawiam 

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a grzybki mosza byc namoczone

    Zgłoszony przez katarina77 na grudnia 18, 2013 at 20:03.

    a grzybki mosza byc namoczone ? tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Barszczyk rewelacyjny !!! 

    Zgłoszony przez karol--ina na grudnia 18, 2013 at 20:00.

    Barszczyk rewelacyjny !!!  tak dobrego dawno nie jadłam,  zrobię na wigilię rodzinka będzie zachwycona. Dziękuje za cudowny przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 16, 2013 at 15:18.

    Dziękuję p.Grażynko.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam, przepis super,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 16, 2013 at 15:03.

    Love Potwierdzam, przepis super, robię podobnie Cooking 1  Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •     Sprawdzony przepis ..

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 15, 2013 at 00:41.

    tmrc_emoticons.)     Big Smile

    Sprawdzony przepis ..tmrc_emoticons.) Polecam

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze