3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tzatziki


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 350 g ogórków, obranych, bez nasion, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 350 g jogurtu naturalnego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g octu, (opcjonalnie)
  • 5 gałązek koperku, świeżego, posiekanego
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć ogórki, posolić, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Przełożyć do koszyczka i odstawić na około 10 minut do odsączenia, następnie dokładnie wycisnąć rękami.
    2. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 7.
    3. Dodać ogórki, jogurt, oliwę z oliwek, ocet i koper, wymieszać 15 s/obr. 3. Przełożyć do miseczki i włożyć do lodówki przed podaniem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo fajny przepis. Smakowało.

    Zgłoszony przez ba.cha na lipca 11, 2018 at 08:22.

    Bardzo fajny przepis. Smakowało.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałam odrobinę octu, Goście byli zachwyceni.

    Zgłoszony przez JolaR na stycznia 19, 2017 at 19:12.

    Dodałam odrobinę octu, Goście byli zachwyceni.

    JolkaR

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis ogólnie bardzo dobry,

    Zgłoszony przez Aria na maja 27, 2016 at 13:14.

    Przepis ogólnie bardzo dobry, ale jak dla mnie za dużo soli (następnym razem dam połowę) - przynajmniej gdy używa się jogurtu greckiego. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A skad ten ocet? Z ciekawosci

    Zgłoszony przez dankom na kwietnia 1, 2016 at 17:45.

    A skad ten ocet? Z ciekawosci pytam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • idealny do mięs na zimno,

    Zgłoszony przez mojamama na stycznia 8, 2016 at 20:51.

    idealny do mięs na zimno, idealny do pieczonych batatów, idealny do kanapek, w słoiczku w lodówce spokojnie leżakuje kilka dni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha

    Zgłoszony przez grayeyse na listopada 20, 2015 at 16:11.

    pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze