Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
2. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać przyprawę uniwersalną, masło, mąkę, pieprz, sól i cukier, wymieszać 3 s/obr. 3, następnie gotować 5 min/100°C/obr. 2.
3. Dodać rozdrobniony koperek i śmietanę, gotować 1 min/100°C/obr. 2. W razie potrzeby doprawić do smaku.
4. Sos koperkowy podawać na ciepło lub po ostudzeniu.
Sposób przygotowania
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wskazówki i podpowiedzi
Sos koperkowy doskonale nadaje się do jajek ugotowanych na twardo, ziemniaków i ryb.
Serwując go do ryb, w punkcie 2. można dodać 10 g soku z cytryny.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSkładniki:...
Składniki:
Pół pęczka koperku bez łodyżek
250g mleka
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
30g masła
20g mąki pszennej
2-3 szczypty pieprzu czarnego
2-3 szczypty soli
2 szczypty cukru
140g śmietany UHT 12% lub 18%
chyba nie ma podanej listy składników i...
chyba nie ma podanej listy składników i proporcji...
W przepisie brakuje składników i proporcji.
W przepisie brakuje składników i proporcji.
Fajnie by było gdyby była lista składników....
Fajnie by było gdyby była lista składników. Najlepiej z podaną wagą poszczególnych produktów...