3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przecier pomidorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Składniki na przecier

  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1000 gramów Pomidorów krojonych
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 łyżeczki soli drobnej
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Przecier pomidorowy
  1. Wszybkie składniki dajemy do Closed lid miksujemy 15sek/8 .Ustawiamy 30-40 min/varoma obroty Counter-clockwise operation2.Na pokrywę naczynia dajemy koszyczek.Rozlewamy do słoików i odwracamy do góry dnem.Gotowe. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można dodać zioł 5 min przed końcem gotowania jak ktoś lubi.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przecier przepyszny, szkoda że tak mało wychodzi...

    Zgłoszony przez rudolfik605 na sierpnia 20, 2018 at 21:52.

    Przecier przepyszny, szkoda że tak mało wychodzi z jednej porcji tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier pyszny, ale niestety kipiało, więc...

    Zgłoszony przez Rafaela na września 15, 2017 at 15:40.

    Przecier pyszny, ale niestety kipiało, więc trzeba pilnować

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ralf:Zgadza się trzeba obserwować i dostosować...

    Zgłoszony przez iva41 na sierpnia 28, 2017 at 22:00.

    Ralf:Zgadza się trzeba obserwować i dostosować obroty.Bo pomidory mamy różneSmile

    Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam!...

    Zgłoszony przez Ralf na sierpnia 27, 2017 at 12:47.

    Witam!
    Po kolejnym sorcie limy i teście przepisu wydaje mi się że wystarczy zmienić obroty w początkowej części gotowania na 1 lub 1,5 oczywiście aby nie wykipiała nam tak wspaniała zawartość gdyż każda kropla na wagę złota.Smile

    Pozdrawiam wszystkich!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam!...

    Zgłoszony przez Ralf na sierpnia 27, 2017 at 12:07.

    Witam!
    Mam TM5 i przy ustawieniu waroma cęść zawartości wykipiało / wprowadziłem modyfikację i ustawienie czasu jak w przepisie natomiast temperatura co ok 5min od 90* w górę aż do pozycji varoma /można też minimalnie zmniejszyć obroty. Pozatym super.
    Pozdrawiam Wszystkich Termomiksiaków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo prosty, właśnie zrobiłam z nadmiaru...

    Zgłoszony przez lemza na sierpnia 19, 2017 at 13:41.

    Bardzo prosty, właśnie zrobiłam z nadmiaru pomidorów.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się ze smakuje dobrze

    Zgłoszony przez iva41 na września 22, 2016 at 23:10.

    Cieszę się ze smakuje dobrze jest robic z pomidorów typ LIMA.Pozdrawiam

    Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzeba pilnować żeby nie

    Zgłoszony przez stafakasia na września 17, 2016 at 18:23.

    Trzeba pilnować żeby nie kipiało, obroty lepiej zmniejszyć na 1. Ale przecier bardzo dobry tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis! zrobiam bez

    Zgłoszony przez mania6611 na września 14, 2016 at 21:19.

    super przepis! zrobiam bez cebuli i czosnku bo moje dzieci wybrzydzają. poza tym rewelacja. być może gatunek pomidora ma znaczenie - ja robiłam z limy. wyszedł gęsty, aksamitny i w pięknym kolorze. POLECAM!!! tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, zrobiłam dzięki temu

    Zgłoszony przez adfer11 na sierpnia 10, 2016 at 12:27.

    Polecam, zrobiłam dzięki temu przepisowni 20 słoiczków tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze