Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Składniki na przecier
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1000 gramów Pomidorów krojonych
- 1/2 cebuli
- 1/2 łyżeczki soli drobnej
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Wszybkie składniki dajemy do
"Blokada naczynia miksującego" miksujemy 15sek/8 .Ustawiamy 30-40 min/varoma obroty
"Obroty wsteczne" 2.Na pokrywę naczynia dajemy koszyczek.Rozlewamy do słoików i odwracamy do góry dnem.Gotowe.
Przecier pomidorowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać zioł 5 min przed końcem gotowania jak ktoś lubi.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzecier przepyszny, szkoda że tak mało wychodzi...
Przecier przepyszny, szkoda że tak mało wychodzi z jednej porcji
Przecier pyszny, ale niestety kipiało, więc...
Przecier pyszny, ale niestety kipiało, więc trzeba pilnować
Ralf:Zgadza się trzeba obserwować i dostosować...
Ralf:Zgadza się trzeba obserwować i dostosować obroty.Bo pomidory mamy różne
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Witam!...
Witam!
Po kolejnym sorcie limy i teście przepisu wydaje mi się że wystarczy zmienić obroty w początkowej części gotowania na 1 lub 1,5 oczywiście aby nie wykipiała nam tak wspaniała zawartość gdyż każda kropla na wagę złota.
Pozdrawiam wszystkich!
Witam!...
Witam!
Mam TM5 i przy ustawieniu waroma cęść zawartości wykipiało / wprowadziłem modyfikację i ustawienie czasu jak w przepisie natomiast temperatura co ok 5min od 90* w górę aż do pozycji varoma /można też minimalnie zmniejszyć obroty. Pozatym super.
Pozdrawiam Wszystkich Termomiksiaków.
Bardzo prosty, właśnie zrobiłam z nadmiaru...
Bardzo prosty, właśnie zrobiłam z nadmiaru pomidorów.
Cieszę się ze smakuje dobrze
Cieszę się ze smakuje dobrze jest robic z pomidorów typ LIMA.Pozdrawiam
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Trzeba pilnować żeby nie
Trzeba pilnować żeby nie kipiało, obroty lepiej zmniejszyć na 1. Ale przecier bardzo dobry
super przepis! zrobiam bez
super przepis! zrobiam bez cebuli i czosnku bo moje dzieci wybrzydzają. poza tym rewelacja. być może gatunek pomidora ma znaczenie - ja robiłam z limy. wyszedł gęsty, aksamitny i w pięknym kolorze. POLECAM!!!

Polecam, zrobiłam dzięki temu
Polecam, zrobiłam dzięki temu przepisowni 20 słoiczków