3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pesto z bazylii


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Składniki:
    - świeże liście bazylii (ok. 2 doniczek - im więcej tym bardziej intensywny smak),
    - 2 ząbki czosnku,
    - 75 g orzechów piniowych,
    - 100 g parmezanu lub pecorino (pecorino jest mocniejsze w smaku więc wtedy zmniejszyłabym ilość do 70 g)
    - 130 g oliwy z oliwek,
    - szczyptę soli i pieprzu do smaku (można dodać na końcu ze względu na intensywność smaku sera).
    Pokroić parmezan w większe kawałki i zmielić 15 sekund/obroty 10. Dodać liście bazylii, czosnek, orzechy, oliwę, sól i pieprz - zblendować 20 sekund/obroty 7.
    Przełożyć do dobrze wyparzonego i suchego słoika, zalać warstwą oliwy z oliwek (1 cm) i przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu tygodnia tmrc_emoticons.)

    Link do przepisu video:
    https://youtu.be/-hlHmdZqd0g
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy