3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z tunczykiem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

1 puszka tunczyka w zalewie

  • 0,5 łyżeczki soli drobnej
  • 2 szczypty tymianku
  • 1 papryczka chili
  • 4 jajka, ugotowane na twardo
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 płaskiej łyżeczki papryki slodkiej
  • 3 gałązki pietruszki
  • 1 puszki tunczyka, w wodzie
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Pasta
  1. Jajka ugotowac na twardo, wystudzic, obrac. 

  2. Tunczyka odsaczyc z zalewy.

  3. Wszystkie skladniki umiescic w Closed lid i zmiksowac       obr.4- 6, przez 20s.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • robię na wiele sposobów, z oliwkami, papryką...

    Zgłoszony przez donia-jimmy na listopada 20, 2017 at 18:56.

    robię na wiele sposobów, z oliwkami, papryką czerwoną, cebulką... uwielbiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna,polecam

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na listopada 13, 2016 at 20:03.

    Bardzo smaczna,polecamCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda smakowicie dlatego

    Zgłoszony przez Gladzinka na września 30, 2016 at 10:14.

    Wygląda smakowicie dlatego dodaje do ulubionych i wkrótce go zrobię. Wrócę i napiszę jak smakowało. Dzięki  Cooking 4

    Uczucie wdzięczności jest ciężarem, który mogą unieść tylko silne charaktery.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze