3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta kanapkowa z suszonymi pomidorami i oliwkami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Pasta z suszonych pomidorów i zielonych oliwek to doskonały dodatek do kanapek, chrupiących grzanek, krakersów czy surowych warzyw.

    SKŁADNIKI:
    - 250 g chudego twarogu,
    - 150 g suszonych pomidorów z oliwy,
    - 80 g oliwek zielonych,
    - 2 ząbki czosnku,
    - 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu,
    - 2 łyżeczki ziół prowansalskich,
    - 1 łyżeczka suszonych liści kolendry,
    - sól i pieprz do smaku.

    Do naczynia miksującego włożyć czosnek, zioła prowansalskie, suszone liście kolendry, suszone pomidory oraz oliwki – rozdrobnić 6 sekund/obroty 6. Zgarnąć kopystką na dno naczynia. Dodać pokruszony twaróg, jogurt naturalny lub majonez, sól i pieprz do smaku – wymieszać 10 sekund/obroty 6.
    Podawać ze świeżym szczypiorkiem.
    SMACZNEGO !

    Link do videoprzepisu: https://youtu.be/rvbOMeAENGI

    Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
    Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy