3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Majonez dla alergików


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

na majonez

  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 400 g oleju
  • 3 żółtka przepiórcze
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywę TM. postawić słoik i odważyć 400g. oleju. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki BEZ OLEJU. Założyć motylek i zamknąć pokrywę. Miksować bez zegara na obrotach 4. Przez otwór w pokrywie dodawać odważony olej ciągłym strumieniem nie przerywając. Trwa to ok.1-1,5 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jajka przepiórcze mają b. mało cholesterolu i  nie alergizują więc są dobre dla osób z nietolerancją białka kurzego. Ponieważ są delikatniejsze w smaku należy uważać z ilością musztardy , aby nie zdominowała smaku majonezu. Dodając zwykłe żółtko wyjdzie nam zwykły, klasyczny majonez.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz