3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem orzechowy nutella


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Krem orzechowy nutella

  • 200 gramów orzechów laskowych
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • pół szklanki mleka
  • cukier waniliowy 15g
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Orzechy wsypać do naczynia. Blendować 30s/ obr. 10. Zgarnąć kostką na dno. Potem miksować do uzyskania płynnej konsystencji 5min/obr.5.
    Mleko z wanilią podgrzać w osobnym rondlu, tylko do rozpuszczenia cukru. Wlać do orzechów, dodać miód i kakao. Blendowacć jeszcze przez 1minutę.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Krem nie jest słodki. Czasem daje 2 opakowania cukru waniliowego.
Po przygotowaniu krem przechowywać w lodówce. Na początku jest płynny potem twardnieje


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy