3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keczup domowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

  • 1000 g bardzo dojrzałych pomidorów pociętych na 4 części
  • 180 g czerwonej papryki, pociętej na kawałki
  • 130 g czerwonej cebuli, przeciętej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g octu z czerwonego wina
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • 10 ziarenek gorczycy
  • 10 ziarenek pieprzu
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • szczypta pieprzy Cayenne
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g miodu
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Włożyć pomidory, paprykę, cebulę, czosnek, 50 g octu i zmiksować 5 sek/ obr. 7.

    Gotować 40 min / temp. Varoma/ obr. 2 aby uniknąć pryskania, a para ulatywała, postawić na górze koszyczek.

    Dodać pozostały ocet, przyprawy, miód i gotować 15-20 min/ temp. Varoma / obr. 2. aż do czasu, gdy tekstura będzie jednolita.

    Zamienić koszyczek z powrotem z kubeczkiem.

    Zmiksować 1 min/ obr. 10.

    Przełożyć do słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dnem aż do wystygnięcia.

    Można przechowywać do 3 miesięcy w lodówce.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super

    Zgłoszony przez gosiacom na listopada 12, 2017 at 15:27.

    SuperSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • boski

    Zgłoszony przez Beata_WIT na września 24, 2017 at 08:14.

    boski tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Keczup przepysznyl,ale ja dołozyłam jeszcze 2...

    Zgłoszony przez ankawiew na października 28, 2016 at 12:18.

    SmileKeczup przepysznyl,ale ja dołozyłam jeszcze 2 gożdiziki i szczyptę imbiru.Poprostu przewspaniały!!!!!Dzięki za przepis!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny przepis.

    Zgłoszony przez muf1 na sierpnia 12, 2016 at 20:33.

    świetny przepis. Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przpis rewelacyjny,zamiast

    Zgłoszony przez aga32218 na września 14, 2015 at 11:52.

    Przpis rewelacyjny,zamiast miodu dodałam xilitol.Przepyszny!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałam 3/4 łyżeczki cynamonu

    Zgłoszony przez Agnieszka1111 na września 13, 2015 at 16:32.

    Dodałam 3/4 łyżeczki cynamonu na 1 kg pomidorów. Wyszedł pyszny. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Keczup bardzo ale to bardzo

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 2, 2014 at 17:10.

    Keczup bardzo ale to bardzo dobry Cooking 1 Dziękuję za przepis Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny keczup!

    Zgłoszony przez Malgo na sierpnia 9, 2014 at 17:05.

    Rewelacyjny keczup!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie testuję pomidory na

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 5, 2013 at 14:03.

    Właśnie testuję pomidory na różne sposoby. Ten przepis też mi się podoba. Dzięki.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis:) Keczup

    Zgłoszony przez elabonczak na września 1, 2013 at 20:09.

    Bardzo dobry przepistmrc_emoticons.) Keczup wyśmienity. Zrobiłam w wersji pikantnej dodając łyżeczkę ostrej papryki w proszku i łagodnej bez papryki ostrej tylko z dodatkiem pieprzu kajeńskiegotmrc_emoticons.) Pozdrawiam Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love:najlepszy przepis z

    Zgłoszony przez Mtfru na sierpnia 30, 2012 at 22:41.

    Lovenajlepszy przepis z wszystkich!!!!!! Zamiast papryki ostrej dodalam dwie szczypty pieprzy cajenskiego i wyszedl pyszny pikantny!!! Meeega!!!!! Polowa zniknela zanim w sloiku wylondowala tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze