3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chrzan Wandzi z windzi


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ok. 400 gchrzanu obranego i pokrojonego w 2 cm kawałki 1/2 l śmietany 5 jajek surowych 2-3 łyżki cukru 1łyżeczka soli 2 łyżki octu( winny jak najbardziej może być)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Chrzan rozdrobnić kilkanaście sek. poz. obr. 4-5. Dodać śmietanę i jajka, gotować temp.100st.C obr. 2, czas 10 min. Pod koniec gotowania dodać resztę skł. Gorący wkładać do słoiczków w celu dłuższego przechowywania, ja trzymam w lodówce. Chrzan jest pyszny do wszelkich mięs. Zawsze robiłam ze świeżego chrzanu. Teraz nie ma sezonu na kopaniechrzanu, ale bliżej wiosny polecam jest rewelacyjny. Chrzan Wandzi? Bo mi w windzie opowiedziała tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziewczyny jaką śmietanę dajecie, kwaśną czy...

    Zgłoszony przez truskawka115 na października 4, 2021 at 09:26.

    Dziewczyny jaką śmietanę dajecie, kwaśną czy słodką?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry chrzan po 10 min. wydał mi się za...

    Zgłoszony przez panda2 na grudnia 21, 2018 at 14:08.

    Bardzo dobry chrzan po 10 min. wydał mi się za żadki wiec dodałam jeszcze 5min

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie jakiś taki

    Zgłoszony przez Dorota1000 na marca 26, 2016 at 20:23.

    Jak dla mnie jakiś taki nieosty. Szkoda, że go zrobiłam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny!!! Trafia na listę

    Zgłoszony przez Iwciach na marca 24, 2016 at 14:58.

    Przepyszny!!! Trafia na listę : ulubione.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doriz polecam moje ulubione

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 10, 2015 at 11:28.

    Doriz polecam moje ulubione pulpety rybne.Kochana cieszę się, że mam TM i potrawy z ryb nie są "uciążliwe" tmrc_emoticons.;)

    Przejżyj moje przepisy, może coś wybierzesz sama, polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przeważnie 18% i jak piszesz

    Zgłoszony przez doriz na kwietnia 9, 2015 at 12:51.

    Przeważnie 18% i jak piszesz czas gotowania reguluję, sprawdzam czy już mi odpowiada gęstość Cooking 4 Pozdrowieńka   Love 

    Co masz swojego ulubionego Grażynko, robionego w TM?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doriz mam pytanie,jaką

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 9, 2015 at 10:58.

    Doriz mam pytanie,jaką śmietanę dajesz słodką czy gęstą, ja miałam gęstą 18% i musiałam wydłużyć czas gotowania Love Chrzan jest naprawdę pychotka i będę go robić przez cały rok, dlatego dopytuję aby miec już dopracowany przepis tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doszłam do tego po jakimś

    Zgłoszony przez doriz na kwietnia 8, 2015 at 01:56.

    Doszłam do tego po jakimś czasie, a spostrzeżenia innych mile widziane tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szkoda,że nie uwzględniłaś

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 7, 2015 at 22:40.

    Szkoda,że nie uwzględniłaś tego w przepisie tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dawałam zwykłą 18%.  Bywa

    Zgłoszony przez doriz na kwietnia 7, 2015 at 20:42.

    Dawałam zwykłą 18%.  Bywa faktycznie trochę rzadki, można spróbować dodać chrzan po czasie gotowania jajek ze śmietaną, a po dodaniu chrzanu gotować jeszcze kilka minut.

    Wzajemnie pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mielę go jeszcze raz po

    Zgłoszony przez doriz na kwietnia 7, 2015 at 20:39.

    Mielę go jeszcze raz po ugotowaniu. Nawet minutę na Turbo. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaskakująco dobry i myślałam

    Zgłoszony przez Małgorzatka1 na kwietnia 6, 2015 at 18:45.

    Zaskakująco dobry i myślałam że przez gotowanie straci na swej mocy - ale jest pyszny, wyrazisty no i może rzeczywiście trzeba go trochę dłużej mielić, SUPERRR

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chrzan zrobiony, trzeba

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 4, 2015 at 09:19.

    Chrzan zrobiony, trzeba uważać bo jest bardzo ostry, niestety trzeba mielić dłużej niż kilkanascie sekund tmrc_emoticons.) Przepis polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny, wspaniały krem

    Zgłoszony przez Raczek52 na kwietnia 1, 2015 at 20:18.

    Genialny, wspaniały krem chrzanowy. Do wszelkich mięs i wędlin. A jaki pyszny do rybki w galarecie!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chrzan zrobiony. Jest pyszny

    Zgłoszony przez leon59 na kwietnia 16, 2014 at 18:51.

    Chrzan zrobiony. Jest pyszny na Wielkanoc jak znalazł. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam go już kilka razy.

    Zgłoszony przez Kamcia771 na marca 13, 2012 at 16:12.

    Robiłam go już kilka razy. Zawsze wychodzi pyszny.  W okresie letnim super smakuje z białą kiełbasą z grilla. Teraz na pewno zrobię go na święta wielkanoce" do białej". POLECAM! Warto spróbować.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam, jest super krem

    Zgłoszony przez terka na marca 12, 2012 at 19:43.

    Wypróbowałam, jest super krem chrzanowy, Terka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam, jest super krem

    Zgłoszony przez terka na marca 12, 2012 at 19:41.

    Wypróbowałam, jest super krem chrzanowy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaka śmietana najlepsza?

    Zgłoszony przez elwira na maja 18, 2011 at 21:53.

    jaka śmietana najlepsza? pozdrawiam...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Powinien zgęstnieć, schowaj

    Zgłoszony przez doriz na kwietnia 21, 2011 at 23:38.

    Powinien zgęstnieć, schowaj do lodówki i zobaczysz rano.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy on jest taki rzadki, czy

    Zgłoszony przez lili111 na kwietnia 21, 2011 at 11:03.

    Czy on jest taki rzadki, czy ja coś źle zrobiłam??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lideczkabis

    Zgłoszony przez doriz na stycznia 18, 2011 at 17:45.

    Lideczkabis

    rewelacja!! jest to typowy krem chrzanowy. super!!

    Cieszę się,że zrobiłaś i mogłaś ocenić smak. To od czasu opowieści w windzie, mój ulubiony chrzan. Do wszystkiego, prawie, bo nie do dżemu tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja!! jest to typowy

    Zgłoszony przez Lideczkabis na stycznia 17, 2011 at 23:25.

    rewelacja!! jest to typowy krem chrzanowy. super!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pippi napisał: Nazwa super

    Zgłoszony przez doriz na grudnia 3, 2010 at 21:37.

    Pippi

    Nazwa super tmrc_emoticons.)

    Smak jeszcze lepszy. Jakbym całe życie tego właśnie smaku szukała tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nazwa super

    Zgłoszony przez Pippi na grudnia 1, 2010 at 13:37.

    Nazwa super tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze