3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

tarta ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

ciasto na tartę

  • 300 gramów mąki pszennej lub krupczatki
  • 140 gramów Miękkiego masła
  • 1 jajko kurze, male
  • 5 gramów soli drobnej
  • 50 g wody letniej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Szpinak na Tartę

  • 400 gramów Szpinaku ( mrożony)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli drobnej
  • 1 łyżeczki imbiru
  • 1 łyżeczki kolendry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 50 gramów sera mascarpone
  • 70 gramów sera camembert
  • 200 gramów śmietany 18%
  • 6
    30min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Tarta
  1. Wszystkie składniki(na ciasto) umieszczamy w pojemniku. 2 minutyCiasto

    Ciasto wyjmujemy, wykładamy na blache do tarty o śr. 26cm. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 200 stopni - ok. 20 min.

    FARSZ

    2.Wszystkie składniki oprócz śmietany umieszczamy w pojemnikuBlokada naczynia miksującego

         obr. 2czas 10min 90stopni.

    3.Dodajemy śmietanę i  miksujemy Blokada naczynia miksującegoobr. 5 czas 30 sec.

    4. Farsz układamy na ciasto i wkładamy do piekarnika na około 10 minut

     

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jako posypkę na tartę  możemy użyć :  słonecznik prażony bądź prażone orzechy włoskie( zmiksowane).


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczna tarta ! Fajny przepis na spód , do...

    Zgłoszony przez Eweralda75 na stycznia 20, 2020 at 16:09.

    Bardzo smaczna tarta ! Fajny przepis na spód , do szpinaku zgodnie z komentarzami dałam tylko 1 łyżeczkę soli i wyszło pysznie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proponuję o 1 łyżeczkę soli mniej do szpinaku...

    Zgłoszony przez AsiaaD na stycznia 1, 2018 at 15:28.

    Proponuję o 1 łyżeczkę soli mniej do szpinaku i będzie pycha. Przed włożeniem do piekarnika posypałam szpinak mieszanką suszonych pomidorów, bazylii i czosnku. Również polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto mega natomiast dałam mniej szpinaku a...

    Zgłoszony przez Pani Kuleczka na listopada 18, 2017 at 17:05.

    Ciasto mega natomiast dałam mniej szpinaku a dodałam warzywa krewetki i sos chili słodki. Na koniec mniej śmietany i jajko do farszu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis na

    Zgłoszony przez majam123 na lutego 7, 2016 at 15:43.

    Bardzo fajny przepis na ciasto, nadzienie troszkę zmodyfikowałam, dodałam szpinak, fetę, czosnek i mascarpone, wyszło pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto z przepisu pyszne.

    Zgłoszony przez Klapaucjusz na czerwca 28, 2015 at 18:35.

    Ciasto z przepisu pyszne. Natomiast farsz wyszedł za słony, za ostry i za rzadki - po ukrojenie sie rozlewa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super polecam

    Zgłoszony przez skoanet na marca 29, 2015 at 22:43.

    Przepis super tmrc_emoticons.) polecam

    Aneta

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wykorzystalam ciasto z tego

    Zgłoszony przez laloona na stycznia 2, 2015 at 19:13.

    Wykorzystalam ciasto z tego przepisu, ale wypełnienie zrobilam z boczniakow. Wyszła pyszna.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto na tartę - bardzo

    Zgłoszony przez ankazając na lutego 13, 2014 at 16:14.

    Ciasto na tartę - bardzo dobre. A możliwości jej wypełnienia jest mnóstwo. Ja do szpinaku dodaję podsmażonego łososia, czasem groszek zielony, czasem brokuły... Taka tarta wyśmienicie smakuje moim domownikom z naszą starą, poczciwą i pyszną surówką z kiszonej kapusty! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodany do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 8, 2013 at 18:22.

    Przepis dodany do wypróbowania tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze