3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ŚNIADANIOWE SZASZŁYCZKI i nie tylko


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 jajka, całe
  • 2 szczpta soli
  • 1 łyżeczka proszu do pieczenia
  • 125 g mleka 3,2%

szaszłyki

  • posypka kolorowa, taka jak do dekoracji tortów
  • kilka ulubionych owoców małych, tutaj kawałki śliwek
  • 4 Rzodkiewki
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 grubsze plastry szynki, może być inna wędlina
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. 1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do Blokada naczynia miksującego i wyrabiamy  30sek/obr.6

    2.Górną tacke varomy wykładamy namoczonym papierem go pieczenia i wylewamy na niego ciasto. Można je posypać posiekanym szczypiorkiem

    3. Do Blokada naczynia miksującego wlewamy  0,5l wody, zamykamy pokrywę , ustawiamy na niej varomę z ciastem i parujemy 30min/varoma/obr.2

    4. Po uparowaniu  przekładamy na deskę i wykrawamy różne małe kształty. Ja użyłam foremki do ciastek w kształcie kwiatuszka. Pozostawiamy do wystygnięcia.

  2. WYKONANIE  SZASZŁYCZKÓW I KORECZKÓW

    1.  Z przygotowanych składników i wykrojonego ciasta formujemy szaszłyczki używając patyczków (małych) do szaszłyków

    2. Koreczki  przygotowujemy w wersji "na słodko" smarując wycięte ciasto dżemem lub nutellą , dodajemy na wierzch dowolny owoc i przekłuwamy wykałaczką. Koreczki wkładamy do papilotek.

    3. Pozostałe skrawki ciasta , powstałe przy wykrawaniu kształtów, zużywamy  do obiadu , do dowolnej zupki.

    S M A C Z N E G O

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Varome wykładamy papierem do pieczenia, który  namaczamy obficie wodą, zgniatamy w kulkę i rozprostowujemy  kładąc na górną varomę. Ciasto wyrośnie troszkę, bedzie mięciutkie i delikatne. Do słodkich koreczków wybieramy te części, które nie są posypane szczypiorkiem. można zrezygnowac ze szczypiorku. Szczypiorkiem posypujemy  ciasto przed parowaniem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Gabrysiu !

    Zgłoszony przez monika6500 na września 3, 2013 at 15:56.

    Gabrysiu ! Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania. )

    Zgłoszony przez anka25 na sierpnia 23, 2013 at 16:42.

    Dodaję do wypróbowania. :o) Pozdrawiam

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I dzieki za przepis

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 15, 2013 at 14:18.

    I dzieki za przepis Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietny pomysl Gabrysiu

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 15, 2013 at 14:13.

    Swietny pomysl Gabrysiu Big Smile Big Smile  Smacznie tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Wypròbuje w najblizszym czasie Big Smile Big Smile  I pokombinuje i ja Big Smile  Ciagle brakuje mi czasu tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)  I tak goraco....  Buziaczki Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Alu, super pomysł. Zrób z

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 13, 2013 at 22:18.

    Alu, super pomysł. Zrób z tego wariant. Rolada na pewno da się zwinąć bo ciasto jest elasyczne i mięciutkie. LoveTutaj Twój pomysł zginie wśród komentarzy , a wart jest eksperymentu. Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu - muszę wypróbować

    Zgłoszony przez kokolidek na sierpnia 13, 2013 at 22:08.

    Gabrysiu - muszę wypróbować to ciasto. Ale na jeszcze ciepłe chcę położyć płaty wędzonego łososia, posypać go koperkiem i szczypiorkiem, zwinąć z tego roladę, a po ostygnięciu pokroić w krążki.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu dziękuję za bardzo

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 13, 2013 at 21:57.

    Love Gabrysiu dziękuję za bardzo orginalny przepis, który można wykorzystać na różne okazje Party Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pomysl. Napewno

    Zgłoszony przez wanadek na sierpnia 9, 2013 at 09:07.

    Super pomysl. Napewno wyprobuje.  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis dodaje

    Zgłoszony przez Anna500 na sierpnia 6, 2013 at 19:57.

    Bardzo fajny przepis dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.) dziekuję i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny pomysł z tymi

    Zgłoszony przez ilonaw na sierpnia 6, 2013 at 07:21.

    Bardzo fajny pomysł z tymi szaszlykami tmrc_emoticons.) a ciasto można wykorzystać również do innych dań tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu zrobiłam dziś na

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 5, 2013 at 23:19.

    Gabrysiu zrobiłam dziś na obiad  tmrc_emoticons.)  Tak mnie zaciekawił pomysł, że uparowałam to ciasto, szczypiorku nie miałam, posypałam koperkiem  tmrc_emoticons.)  Na dolnej części Varomy parował się w tym samym czasie kawałek piersi z indyka pokrojony w paseczk i fasolka szparagowa. Po uparowaniu nie wycinałam foremkami. Poczekałam, aż przestygnie, pokroiłam w paski, dodałam indyka i fasolkę, kiszonego ogórka w plasterkach i trochę czerwonej papryki. Wymieszałam wszystko z ziołami i oliwą i miałyśmy super pożywną sałatkę na obiad  tmrc_emoticons.)  Dzięki Gabrysiu za przepis  tmrc_emoticons.)  Myślę, że to ciasto będę wykorzystywała często i na wiele sposobów  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sper pomysł zawsze to jakieś

    Zgłoszony przez immanuel na sierpnia 5, 2013 at 11:22.

    Sper pomysł tmrc_emoticons.) zawsze to jakieś urozmaicenie zwykłego sniadankatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, świetny pomysł! 

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 5, 2013 at 10:56.

    Gabrysiu, świetny pomysł!  tmrc_emoticons.)  Chętnie go wypróbuję, bo to coś lekkiego i pożywnego  tmrc_emoticons.)  Dziękuję za przepis i pomysł podania  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu  ale fajny pomysl 

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 5, 2013 at 09:16.

    Gabrysiu  ale fajny pomysl  tmrc_emoticons.D mozna wykorzystac na sniadanko lub na imprezke tmrc_emoticons.D dzieki. Wyprobuje tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze