3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

RARYTAS DLA PIWOSZA


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 15 gramów żółtego sera
  • 4 jaja kurze
  • 130 gramów masła
  • 150 gramów szynki
  • 1 papryka czerwona
  • 200 gramów cebuli
  • 2 ząbki CZOSNKU MAŁE
  • 200 gramów mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 gramów oleju
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 10 gramów ZIELONYCH OLIWEK (OPCJONALNIE)
  • 250 gramów pieczarek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO  WLAĆ BIAŁKA ,UBIĆ, 4 MIN/OBR 4, PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA, ŻÓŁTY SER POKROIC NA MNIEJSZE KAWAŁKI, ROZDROBNIĆ 10S OBR 5, PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA,

    SZYNKĘ POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI, ROZDROBNIĆ 3 S/OBR 4 - DORZUCIĆ DO NACZYNIA Z SEREM,

    TO SAMO ZROBIĆ Z PAPRYKĄ  I OLIWKAMI - 3S/OBR4

    DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WRZUCAMY CEBULĘ  CZOSNEK I PIECZARKI - 2SEK /OBR 5, WLEWAMY OLEJ I DUSIMY 6 MIN /VAROMA/OBR Obroty wsteczne, nie przykrywamy miarką żeby zawartość odparowała, dołożyć do naczynia z pozostałymi składnikami

    masło stopić 3 min /60 stopni/obr4, DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM, ŻÓŁTKA, WYROBIĆ 1 MIN/Ciasto,

    DODAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI OPRÓCZ PIANY Z BIAŁEK, WYROBIĆ 30 SEK/Ciasto

    DODAĆ PIANE Z BIAŁEK 30 SEK/Ciasto.

    PRZEŁOŻYĆ DO FORMY KEKSÓWKI PIEC 1 GODZINĘ W TEMP. 180 STOPNI

    Kroimy jak kromki chleba- znakomicie smakuje na zimno z piwkiem i nie tylko !!!!! 

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz