3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi ruskie w cieście francuskim


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

farsz

  • pieprz do smaku
  • Pół cebuli
  • 30 g tłuszczu do podduszenia cebuli
  • kostka fety
  • 500 g sera śmietankowego lub twarogu
  • 1 jajko całe
  • 1 białko
  • 400 g gotowanych bez soli i poduszonych ziemniaków
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Pierogi ruskie inaczej [w cieście francuskim]
  1. Pierogi ruskie inaczej. Ugotować ziemniaki, bez soli, podusić i ostudzić. W TM zmielić pól cebuli 5 s, obr 5. Dodać 50 gr tłuszczu, np. masła lub oliwy z oliwek, dusić 4 min. 120 st., obr.1. Dodać ziemniaki, 1 jajko lub 1 jajko plus 1 białko, które nam zostanie (żółtko zużyjemy później), kostkę fety, np. żółtej, i kostkę twarogu, np. śmietankowego, ok 500gr. Wszystko zmielić 20 s. obr.5. dodać pieprz lub pieprz ziołowy. Soli nie trzeba bo feta jest słona. Masę wyłożyć na płat ciasta francuskiego. Przykryć drugim płatem. Wierzch posmarować żółtkiem. Piec ok 20 min, 180 stopni. Podawać na ciepło jako danie obiadowe. Jest dość sycące.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można polać jakimś lekko pikantnym sosem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy