3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paszteciki Wigilijne


Wydrukuj:
4

Składniki

60 kawałek/kawałki/kawałków

Farsz

  • 600 g kapusty kiszonej, obgotowanej
  • 200 g pieczarek, obranych
  • 20 g oleju
  • 150 g cebuli
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu

Ciasto krucho drożdżowe

  • 800 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 250 g margaryny, pokrojonej na kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 50 g drożdży
  • 0,5 płaskich łyżeczek cukru
5

Przygotowanie

    Farszu
  1.  

    Cebulę wrzucić do naczynia miksującego, rozdrobnić 4s/5obr.

  2. Cebulę zgarnąć na dno naczynia, wlać olej, dusić 3min/varoma/1obr.

  3. Dodać kapustę i grzyby, sól i pieprz rozdrobnić 10s/6 obr.

     

  4. Ciasta krucho drożdżowego
  5.  

    Drożdże wymieszać ze śmietaną 5s/5obr.

     

  6. Dodać pozostałe składniki 1,5min/interwał

  7.  

    Ciasto rozwałkować, zawijać w nie farsz. Można na koniec paszteciki posmarować rozbitym żółtkiem. Piec ok. 20-25min w temp 180stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz