Składniki
60 kawałek/kawałki/kawałków
Farsz
- 600 g kapusty kiszonej, obgotowanej
- 200 g pieczarek, obranych
- 20 g oleju
- 150 g cebuli
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu
Ciasto krucho drożdżowe
- 800 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- 250 g margaryny, pokrojonej na kawałki
- 200 g kwaśnej śmietany
- 50 g drożdży
- 0,5 płaskich łyżeczek cukru
-
6
45min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Cebulę wrzucić do naczynia miksującego, rozdrobnić 4s/5obr.
Cebulę zgarnąć na dno naczynia, wlać olej, dusić 3min/varoma/1obr.
Dodać kapustę i grzyby, sól i pieprz rozdrobnić 10s/6 obr.
Drożdże wymieszać ze śmietaną 5s/5obr.
Dodać pozostałe składniki 1,5min/interwał
Ciasto rozwałkować, zawijać w nie farsz. Można na koniec paszteciki posmarować rozbitym żółtkiem. Piec ok. 20-25min w temp 180stopni.
Farszu
Ciasta krucho drożdżowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCieszę się
Cieszę się
SUPER....))))
SUPER....))))
hali napisał: czy ma być pół
Tak, pół łyżeczki. Pozdrawiam
czy ma być pół łyżeczki
czy ma być pół łyżeczki cukru???