3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

paluszki i rogaliki


Wydrukuj:
4

Składniki

500 g

paluszki i rogaliki

  • 500 gramów mąki pszennej
  • 1 kostki margaryny
  • 40 g drożdże świeże
  • 0,5 opakowania jogurtu greckiego, dużego opakowania
  • 1 jajko
  • 1 żótko
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Paluszki i rogaliki
  1. Drozdże wymieszaj wcześniej z joguretm i odstaw na ok 0,5 h. Do naczynia miksującego dodaj pozostałe skladniki wraz z wyrośniętymi drożdżami z jogurtem. szystko wymieszaj czas 2 minuty /interwał
    Gdy ciasrto jest wyrobione rozwałkuj i podziel na małe ok 1 cm paseczki.Poukladaj na blasze do piearnika , posmaruj białkiem i posyp kminkiem lub grubą solą(IMBIREM,PAPRYKĄ).Pieczemy około 20 minut w tem 180-200*C. az do uzyskania lekko złotego koloru.
    Gdy chcemy rogaliki na słodko z ciasta wykrawamy kwadraty dodajemy powidła,zwijamy i pieczemy jw.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Piec do lekko złotego koloru


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy