Tu jesteś:
4
Składniki
500 g
paluszki i rogaliki
- 500 gramów mąki pszennej
- 1 kostki margaryny
- 40 g drożdże świeże
- 0,5 opakowania jogurtu greckiego, dużego opakowania
- 1 jajko
- 1 żótko
-
6
1h 0min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Drozdże wymieszaj wcześniej z joguretm i odstaw na ok 0,5 h. Do naczynia miksującego dodaj pozostałe skladniki wraz z wyrośniętymi drożdżami z jogurtem. szystko wymieszaj czas 2 minuty /interwał
Gdy ciasrto jest wyrobione rozwałkuj i podziel na małe ok 1 cm paseczki.Poukladaj na blasze do piearnika , posmaruj białkiem i posyp kminkiem lub grubą solą(IMBIREM,PAPRYKĄ).Pieczemy około 20 minut w tem 180-200*C. az do uzyskania lekko złotego koloru.
Gdy chcemy rogaliki na słodko z ciasta wykrawamy kwadraty dodajemy powidła,zwijamy i pieczemy jw.
Paluszki i rogaliki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Piec do lekko złotego koloru
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz