Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
keto bułeczki z majonezem
- 5 jajek, dużych
 - 150 g majonezu, najlepiej kielecki
 - 20 g mąki migdałowej
 - 40 g babki jajowatej
 - 10 g mąki kokosowej, tylko w przypadku jeśli by ciasto było za rzadkie
 - 5 g proszku do pieczenia
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Założyć motylek
 - Do suchego i czystego naczynia wbić 5 całych jajek
 - Ubić czas:3 minuty, obr 4
 - Przez otwór w pokrywie podczas ubijania dodawać stopniowo 150 g majonezu
 - Nie wyciągać motylka. Dodać 20g mąki migdałowej, 40g babki jajowatej płasznik, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wymieszać 30 sekund obr 4
 - Jeżeli konsystencja ciasta jest zbyt rzadka, dodać 10g mąki kokosowej ( do uzyskania ciasta, z którego łatwo można formować bułki). Wymieszać 15 sekund obr. 4
 - Wyciągnąć na oprószony mąką blat i uformować 8 bułeczek.
Można ponacinać ostym nożem. - Ustawić piekarnik na 180 stopni w trybie termoobieg, nie czekać na rozgrzanie.
Piec 35 minut. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 21
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Należy użyć babki jajowatej czy babki płesznik?