3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keks wytrawny


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

DODATKI

  • 100 g cukinii, pokrojonej i podduszonej z 1 łyżką oliwy z dodatkiem ziół np: tymianku
  • 150 g oliwek i suszonych pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 100 g sera zółtego lub feta
  • 1/2 pęczka natki pietruszki, posiekanej

CIASTO

  • 200 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 jajka
  • 100 ml oliwy/ 1MT
  • 6
    50min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
    1. Piekarnik rozgrzać do temp. 200ºC
    2. Do naczynia miksującego wbić jajka, wymieszać 30s/obr. 4
    3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1min/ob. 4
  1.  Dodać pokrojone dodatki, wymieszać 20s/Counter-clockwise operation/4

    Ciasto przelać do natłuszczonej i wyspanej bułką tartą formy keksowej i piec ok.30-40 minut

     

    Smacznegotmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dodatki można komponować dowolnie, np. cukinię zastąpić szynką pokrojoną w kostkę. Polecam również z tuńczykiem lub łososiem, oliwkami i fetą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A i jeszcze jedno pytanie -

    Zgłoszony przez zipvirgin na kwietnia 2, 2015 at 13:08.

    A i jeszcze jedno pytanie - jak ostygnie to do lodówki? I wytrzyma do świąt? Albo chociaż do soboty?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój keksik już wyszedł

    Zgłoszony przez zipvirgin na kwietnia 2, 2015 at 12:42.

    Mój keksik już wyszedł właśnie z piekarnika.

    Pachnie cudownie!

    Mąż pyta, z czym podawać, jak go się je?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przekąski

    Zgłoszony przez Małgorzata1981 na marca 30, 2015 at 13:36.

    Super przekąski

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w smaku bardzo dobry, ale

    Zgłoszony przez Borek na stycznia 6, 2015 at 11:48.

    w smaku bardzo dobry, ale musiałam znacznie wydłużyć czas pieczenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Napewno

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 1, 2013 at 12:04.

    Super przepis. Napewno wyprobuje. dzieki i pozdrawiam tmrc_emoticons.D ja tradycyjnie dodam jeszcze podsmazone pieczarki tmrc_emoticons.D jestem od nich uzalezniona tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WOW Orginalny i ciekawy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 28, 2013 at 23:56.

    tmrc_emoticons.) WOW tmrc_emoticons.) Orginalny i ciekawy przepis dodałam do wypróbowania Party Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zainteresował mnie ten

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 28, 2013 at 23:51.

    Zainteresował mnie ten przepis, wypróbuję w najbliższym czasie  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oryginalny przepis, ciekawe

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 28, 2013 at 22:07.

    Oryginalny przepis, ciekawe jak smakuje?  tmrc_emoticons.;) Trzeba koniecznie wypróbować tmrc_emoticons.;) Dodaję do kolekcji.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy pomysł, dodany

    Zgłoszony przez kokolidek na czerwca 28, 2013 at 18:09.

    Bardzo ciekawy pomysł, dodany do wypróbowania

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze