Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Bałkański burek z ciasta filo
- 4 listki ciasta filo
- 400-500gr serka śmietankowego
- 1 kostka fety
- 1 jajko
- pieprz lub pieprz ziołowy do smaku
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Sery, jajko i białko z drugiego jajka wymieszać obr. 6, 15 sekund, doprawić pieprzem. Na papierze do pieczenia rozłożyć pierwszy płat ciasta. Rozsmarować masą serową, przykryć następnym płatem i tak do ostatniego płata. Ostatni płat posmarować żółtkiem. Upiec w temp. 180 stopni, ok 20 minut. Podawać na ciepło. Danie można wykorzystać nastepnego dnia po odgrzaniu.
Przygotowanie farszu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast serów śmietankowych i fety można użyć innego dowolnego sera. Ważne, by jego smak był słono-kwaśny.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAle to nie jest burek Burek jest z miesem To jest...
Ale to nie jest burek. Burek jest z miesem. To jest sirnica
)