Tu jesteś:
4
Składniki
100 porcja/porcje/porcji
Ziarenka kawy
- 120 g cukru pudru
- 20 g wody gorącej
- 12 g kawy rozpuszczalnej, (2 łyżki)
- 100 g masła zimnego, pokrojone na kawałki
- 200 g mąki pszennej
- 20 g kakao
- 2 żółtka
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia wsyp kawę i dodaj wrzącą wodę.
- Mieszamy
"Miksowanie" 10 sekund obroty 3
- Dodać pozostałe składniki w kolejności.
- Ustawić czas 20 sekund obroty 5.
- Ciasto przełożyć do miski i odstawić do lodówki na 20 min.
- Z ciasta odrywać kawałeczki ok 4-5 gram i formować owalny kształt i układać w odstępach na blaszce, po czym każdy przycisnąć na środku wykałaczką, aby nadać wygląd ziarenka.
- Piec w piekarniku góra/dół 175 stopni, ok 12 min.
Wystudzić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Świetnie się przechowyją w zamkniętym słoiku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWykorzystanie tej metody przetwarzania do...
Wykorzystanie tej metody przetwarzania do przygotowania kawy jest dość interesujące. Na pewno znajdzie się kolejny ulubieniec soccer random.
Fajny i prosty przepis. Polecam. Smakują i...
Fajny i prosty przepis. Polecam. Smakują i wyglądają b.kawowo
"Blokada naczynia miksującego"