Składniki
- 45 g pestek dyni (mogą być wcześniej lekko podsmażone na patelni) 350 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 4 jajka 290 g cukru 10 g (jedno opakowanie) cukru waniliowego szczypta soli 320 g mąki pszennej 2 łyżeczkiproszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego 150 g oleju słonecznikowego
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wsypujemy pestki dyni, rozdrabniamy czas 2s /obr. poz. 5 ; wyłożyć do innego naczynia
Do naczynia włożyć dynię , rozdrobnić czas 8s / obr. poz. 5
Dodać pestki dyni i resztę składników na ciasto, wymieszać czas 40 s / obr. poz.5
Wylać ciasto do formy do pieczenia nie większej niż 25X35 cm posmarowanej olejem bądź wyłożonej papierem do pieczenia
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni czas ok 45 min
Ciasto po upieczeniu i wystygnięciu można polać czekoladą bądź bardziej dieteycznie kremem serowym.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto super, dostałam
Ciasto super, dostałam cynamonu i mniej cukru.
Zrobiłam zgodnie z przepisem
Zrobiłam zgodnie z przepisem i wyszlo smaczne a co ważniejsze ZDROWE ciasto, a rodzina nie zorientowała się że to smak dyni
szybko znikło ze stołu